Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
WhatTheFoxSay avatar WhatTheFoxSay 61 Точки

Курс по английски език

Здравейте. Защо не пуснете един курс по английски език паралелно с нивата, които вървят в университета. Така доста студенти няма да ходят да плащат по езиковите центрове, а ще е и много по-удобно всичко да е на едно. За година и половина обучение в softuni може да се изкарат курсове от а1 до c2 без проблем...

 

ПП: Мога да помогна с много материали, ако се намери лектор.

2
Предложения и проблеми 24/05/2015 10:18:49
quickben:
по желание на OP
quickben avatar quickben 974 Точки

Колега ако нямаш опит с "предметите" които се изучават е почти невъзможно да отделиш достатъчно време за да научиш Английския добре и да научиш матеряла също толкова добре :)

Виж някакъв лек курс по Технически Английски за програмисти може да се направи, но да се твърди, че за година, година и половина може от начинаещ да стигнеш до C1 и/или C2 и паралелно да усвояваш матеряла поднесен от СофтУни добре е несериозно, смисъл да може да вземеш някакъв измислен сертификат на които да пише C1 или C2, но нивото ти въобще няма да е такова :)

2
gudov avatar gudov 274 Точки

Преди години бях изкарал нивата от А1 до В2 (4 нива) за 8 месеца, при 2 посещения на седмица. Иначе това за c1-2 вярно е леко пресилено, но без никакъв проблем може да се научи добре английски дори и за година.

0
quickben avatar quickben 974 Точки

Не съм съгласен с теб колега, за една година може само да си мислиш, че го знаеш добре, смисъл ако 1 година само това правиш да има шанс да го понаучиш на едно средно-добро ниво, просто съм се наслушал на такива бисери от хора имащи някакви измислени сертификатчета, и затова не им вярвам много много, а може и представите ни за добро владеене на език да се разминават, знае ли човек :)

1
gudov avatar gudov 274 Точки

По-добре средно ниво, от колкото никакво ниво.

0
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Може да се изкара C2 за година и половина, eто какво намерих в уикипедия: Cambridge ESOL said that each level is reached with the following guided learning hours: A2, 180–200; B1, 350–400; B2, 500–600; C1, 700–800, and C2, 1,000–1,200.

Това прави между 2 и 3 часа дневно, всеки ден, с учител. Освен това от сертификат до сертификат има сериозна разлика, специално CPE, издаван от Кеймбридж, изисква и познаване на английската/американската култура. Реално  90+ точки при CPE са едно ниво над C2.

Едно средняшко ниво по английски е напълно достатъчно да разбираш условията на задачите и писанията в StackOverflow или документацията. Ако искаш тепърва да учиш програмиране и английски за C2, без предварително да имаш опит в което и да е от двете, евала, аз те подкрепям.

@WhatTheFoxSay: понеже си навитак да си развиваш английския - имаш доста сериозна грешка в юзърнейма, която и за А1 сертификат няма да я подминат.

0
WhatTheFoxSay avatar WhatTheFoxSay 61 Точки

Не е грешка. Като започнах да ползвам user-a(в сайта, в който се регистрирах) имаше ограничение на буквите в username и от тогава си го пиша така(без does).

Исках да дам просто едно предложение, а не да се заяждам с някой, което правите вие. Успех пичове. Заключвам темата.

2
quickben avatar quickben 974 Точки

Колега не знам, защо си останал с впечатлението, че някой се заяжда с теб, просто изразявам личното ми мнение базирано на повече от една година опит в СофтУни.

0