Loading...
Miroslav97 avatar Miroslav97 2 Точки

Проблем с функция във Visual studio

Здравейте, пробвах се да реша трета задача от изпита на 25 юли 2014г., която се казва "Panda Scotland Flag". Опитах се на няколко пъти, но не успях и си свалих авторското решение, за да видя къде греша. Там видях, че просто има съществуваща функция за следваща буква (ставаше дума за английската азбука A-Z), която е GetNextLetter(char letter), която се оказа решение на проблема ми, но след като пробвах да я напиша във Visual Studio ми пишеше, че такава функция няма, търсих и в интернет и отново не намерих нищо. След това копирах и добавих авторското решение във Visual Studio и функцията я имаше, но съществуваше само при това решение, а при моето след като пробвах с копиране, пренаписване и др. все ми пишеше, че такава функция няма. Имате ли представа защо се получава така?

Тагове:
0
Programming Basics
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Това е метод, който авторът на задачата е създал сам, за да му разреши някакъв проблем. В конкретния случай - иска да вземе поредната буква от азбуката. Самото създаване и използване на методи се учи в следващото ниво : )

1

Да сега видях, че най - долу има допълнително създан метод, който се използва. Благодаря много зо помощта!

0

Здравейте, имам още един въпрос относно същата задача затова ще попитам тук, за да не отварям нова тема. Успях да реша задачата на 90%, но имам един проблем след като се изпишат на конзолата първата и втората част от фигурата при третата част буквите след като се изредят до Z започват да се повтарят пак от A, на преди това отпечатва след Z този символ "[", който всъщност в ASCII таблицата е след Z. Пробвах всичко, но все не мога да ги отпечатам както трябва, което прави цялата задача грешна. Това е кодът ми:

http://pastebin.com/K7fg7Cr6

Условието на задачата е това: https://judge.softuni.bg/Contests/17/CSharp-Basics-Exam-25-July-2014-Morning.

0
28/05/2015 18:42:41
quickben avatar quickben 966 Точки

Колега ако ще публикуваш код по-дълъг от 12-15 реда използвай pastebin както е казано в правилата на форума.

Мерси предварително.

1

Извинявам се за това вече когато имам подобен въпрос свързан с по-дълъг код ще го публикувам в pastebin!

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.