Конференцията Спорт, технологии и интелигентни пространства ще се проведе на 15 и 16 юли

На 15-16 Юли 2023 г. в хибриден формат ще се проведе за втори път в България Националната конференция „Спорт, технологии и интелигентни пространства“ (Sport, Technologies and SMART Spaces | STSS). Конференцията има за цел създаване и споделяне на ефективни модели, проекти и научни проучвания в областта на спорта и технологиите. Тя е насочена към технологично базираните практики и дигитализацията в спорта, които са ключов фактор за подобряване на атлетичните постижения, интелигентните спортни пространства (Smart spaces), електронните спортове и най-вече изграждане на спортни практики от ново поколение.

Организатор на конференцията е Европейският институт за технологии, образование и дигитализация (EITED) с логистика и администрация от EduTechFlag и в партньорство с организации партньори – Национална Спортна Академия "Васил Левски", СофтУни, Sport Vitality, IBM Bulgaria, SBR Consulting, Delta 3, Sport Vitality и други.

Конференцията обхваща, но се ограничава, до следните направления за споделяне на научни доклади, презентации и проекти:

  • Спортен софтуер и технологии;
  • Спорт и интелигентни пространства;
  • Здраве и спорт; Спортни данни и анализи;
  • Спортни клубове и маркетинг;
  • Sпортно образование и иновации.

Регистрацията за участие е отворена. Участието може да е с доклад или като гост.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат с домакинството на IBM Bulgaria.  Регистрацията се прави на страницата на конференцията: https://eited.org/sport-tech-conference. Конференцията е продължение на проведени събития през 2018 г. и 2020 г., както и 2022 г. в областта на спортните технологии в България.

Повече информация: