Loading...
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки

[Exam] Advanced C# 31 May 2015

Чаках някой от отличницте да пусне тема, но тъй като тръгвам на работа след малко и няма да дочакам я пускам аз :)

С 90 точки съм на първа. Вече дава 100 точки, но след изпита помолх за помощ от другарче, тъй като бях тотално зациклила на нея-над 2 часа я мъчих и не стана. Останалите с 1-2 нулеви и джъдж дадоха дирекнто 100. Тази не и не.....

Та задачите:

01. Command Interpreter

https://github.com/EBojilova/CSharpAdvancedExam31May2015/blob/master/Exam-CommandInterpreterRegex/CommandInterpreter.cs

02.Target Practice

https://github.com/EBojilova/CSharpAdvancedExam31May2015/blob/master/Exam-TargetPractice/TargetPractice.cs

03. Text Transformer

https://github.com/EBojilova/CSharpAdvancedExam31May2015/blob/master/Exam-TextTransformer/TextTransformer.cs

04. Olympics Are Coming

https://github.com/EBojilova/CSharpAdvancedExam31May2015/blob/master/Exam-OlympicAreComing/OlympicsAreComing.cs

Ако знае някой как да са ми активни линковете, да казва. Активира ми се един междинен прозорец  за пейст и не мога дирекнто да пействам във форума. Дава ми това съобщение:Because of your browser security settings, the editor is not able to access your clipboard data directly. You are required to paste it again in this window.

Тагове:
9
C# Advanced 01/06/2015 13:07:42
n4wn4w avatar n4wn4w 4 Точки

Аз се ос..х искам да знам ква е статистиката колко човека вързаха троиката

0
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Статистиката по точки е тук, а оценките, предполагам, ще кажат след като излезнат резултатите от екипните проекти.

@ Елена, това с линковете най-лесно става като си маркираш текста (или пейстнатия линк) в съобщението, цъкнеш на бутона за добавяне на линк и сложиш линка в изскачащото прозорче :)

1
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки

Ми не става. Може би  е до някакви настройки. Търсих в нета на доста хора им е излизало това съобщение, но решение не намерих засега. Навсякъде другаде където публикувам си е активен линка. Само в този форум не мога. Цялото съобщение е:

Because of your browser security settings, the editor is not able to access your clipboard data directly. You are required to paste it again in this window.

Please paste inside the following box using the keyboard (Ctrl/Cmd+V) and hit OK

Има само бутон ОК. Нямам много опции като маркирам съобщението и натисна десен бутон- някакви за език и тн, но нищо общо с това което търся.

Ще ме търпите за сега с такива линкове, докато намеря решение :)

0
01/06/2015 19:54:03
mgulubov avatar mgulubov 73 Точки

Първа, определено беше неприятна. На мен ми гърмяха половината тестове, които след това  се оправиха с един единствен фикс :D. 2-ра се бях заинатил да я реша без формулата за точка в кръг, понеже не я помнех и трябваше да я търся в Google, но на края просто нямаше как :). Поствам ги, както оригинално съм ги поствал в judge, така че, извинявам се за многото излишен код, особено на 2-ра :).

01. Command Interpreter

02. Target Practice

03. Text Transformer

04. Olympics Are Coming

 

 

2
LoKSET avatar LoKSET 160 Точки

Дам, определено и на мен първа ми създаде най-много главоболия - просто имаше доста тестове и доста възможности за грешка. Един по един излових проблемите и накрая се оказах с 95 точки, заради 1 тест. Оказа се, че ползвам друг вариант за сравнение на стрингове(ординално), което във всички други тестове е съвпадало със стандартното - това донякъде не ме насочваше, че там може да е проблема. Евала на Фил/екипа, че поясниха какво е сравнението и всичко си дойде на мястото. Втора реално беше FillTheMatrix + Disk+ Text Gravity - напасваш ги и готово. Трета и четвърта бяха по-кратки и лесни, след доста по-неприятните Regex домашни, това си беше песен :D

01. Command Interpreter

02.Target Practice

03. Text Transformer

04. Olympics Are Coming

Аз пък да питам как линка се прави с друго име - разглеждах advanced частта, но нищо не работи. Edit: мерси mgulubov

3
01/06/2015 11:28:57
mgulubov avatar mgulubov 73 Точки

Пишеш някакъв тектс, маркираш го и цъкаш на Hyperlink опцията, където link-ваш URL-a :).

2
nick.genov avatar nick.genov 104 Точки

За втора си напълно прав, даже си ползвах методите от решенията на Disk и Text Gravity наготово :)

0
antata_iv avatar antata_iv 27 Точки

Ами да взема и аз да си пусна решенията. На мен като цяло изпита ми беше доста труден, обаче с много мисъл и доста борба, някак си го преборих.

01. Command Interpreter

02. Target Practice

03. Text Transformer

04. Olympics Are Coming

На моменти доста хамалската го раздавах, ама на изпит като на изпит - каквото дойде първо на акъла, това се разписва и ако мине, минe - важното е джъджа да даде 100 laugh Само 3та я пооправих след изпита, че там беше едни for-ове, едно чудо във всеки кейс на switch-a - при това едни и същи, което после като си го погледнах беше зверски тъпо. Другите са така както ги събмитнах вчера на изпита, та всякакви забележки и съвети са добре дошли.

1
01/06/2015 11:40:51
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Много кадърен изпит, от условията и нулевите тестове се виждаше ВСИЧКО. Повярвайте ми, рядко се случва да има такъв лукс.
На хората, които не са справили: повярвайте ми, няма нищо фатално и нищо безнадеждно. Надявам се да не се отчаете, а да се мотивирате. Има още цели 5 месеца от това ниво, не се предавайте и много неща ще ви се изяснат до края : )

16
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки

Напълно съм съгласна, че изпита беше много кадърен. Насоките, които даде Филип Колев преди изпита на мен ми бяха в огромна помощ. Бях се отчаяла по време на поготовката, тъй като доста от условията имаха не един а няколко подводни камъка. Това беше избегнато на изпита.

Искам да благодаря и за темата за подготовка на изпита на Катя Маринчева. Основно от там се подготвих, тъй като нямах време. Нейните, решенията на Филип Колев и твоите постове ми помогнаха много. Преглеждах решенията ви и си съставях много по-бързо мои, като комбинирах каквото ми е харесало от всяко :)

3
gdikovg avatar gdikovg 22 Точки

Здравейте,

 За съжаление немога да се похваля, като вас.... изложих се като...... Кой каквото си е посял ще си го пожъне! angry Искам да попитам а сега ... продължавам напред и накрая на курса на поправка? Автоматично май се записвам за следващия курс след това се записвам за изпита и т.н.т., а  накрая се записвам за поправката.

 

Поздрави и благодаря за помоюща !

0
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Здравей колега, доколкото разбирам системата е следната - модула Fundamentals си продължава по план без значение от текущите резултати, а оценките подлежат на повишаване през последния месец - предполагам Септември.

1
LoKSET avatar LoKSET 160 Точки

Между другото вече ги има качени и тестовете. Направих си някои експерименти - с това се взимат 10 точки на втора.

А с това 35 на първа - с една грешна команда и/или други, които не променят колекцията в края :D Така че винаги може да се вземат някакви точки.

В трета пък има този текст като изход: Regular expressions originated in 1956, when mathematician Stephen Cole Kleene described regular languages using his mathematical notation called regular set.....

Явно и Game of Thrones доста се гледа :D

3
01/06/2015 19:39:45
NikolayUzunov avatar NikolayUzunov 7 Точки

Може ли линк къде се качени тестовете . Вадя 75точки на първа задача Command Interpreter . Грешка по време на изпълнение тестове: 7, 9, 12, 18, 20  . Благодаря предварително .  

0
08/07/2015 17:29:04
NikolayUzunov avatar NikolayUzunov 7 Точки

Жив и здрав да си уж гледах там , но нещо не е било качествено май май . Благодаря още веднъж !

0
pataroka avatar pataroka 319 Точки

Ето ги моите решения едно към едно както са минали през джъджа:

AdvancedCSharpExam30.05

Аз лично се изкефих на изпита - за първи път имаше задача, за която трябва да се мисли да се вместиш и във времето.

При мен нещата протекоха така(по реда на решаване) - 2-ра задача - 70 точки, 1-ва - 75 точки, 3-та 100 точки от раз, 4-та 100 точки от раз (тук загубих половин час да се чудя дали да си направя отделен обект за всяка държава или да тъпча всичко в речници - направих си обекти). При това положение питах Каската 345 точки стигат ли за 6, той каза че ще стигнат, ама ме посъветва докато има време да се пробвам да си оправя първите две, за което сърдечно му благодаря (Каска, кажи кво пиеш, брат devil). Излязох, изпуших една цигара, върнах се и те грешките сами си лъснаха. 4х100 и оркестъра да свири. За мен най-важният извод е, че не трябва да се зацикля. Като някоя задача не излиза, караш напред и после ако има време се връщаш да дебъгваш на спокойствие...

А и Наско беше прав, че тоя път задачите са художествено издържани и си струва да се прочетат целите...laugh

Ели, ако имаш проблем с вмъкването на линкове, прави като мен. Горе вдясно - бутончето "Source" и HTML таг с квото ти трябва, примерно:

<p><a href="https://github.com/pataroka/AdvancedCSHarp/tree/master/AdvancedCSharpExam30.05">
AdvancedCSharpExam30.05</a></p>

Едит: Пу да му се не знае искейпването - тва с няква специална библиотека ли трябва да го пусна laugh

4
01/06/2015 20:20:37
zh.stoqnov avatar zh.stoqnov 103 Точки

Olympics are coming

Target practice

Text Transformer

Първа задача не съм я решил все още т.е. не ми дава максимален брой (зациклих на 55 и пак се радвам че стигнах дотам). Ако успея сам ще я кача. smiley

1
zdravko7 avatar zdravko7 63 Точки

Здравейте,

Ето как реших 03. Text Transformer, само че на 2 от тестовете ми гърми с "Memory Limit". Най-вероятно не ми е оптимизирана напълно laugh

Update: Не е трябвало да ползвам List<string> за да пазя input-a. Смених го на StringBuilder и минаха всички тестове.

2
02/06/2015 23:52:59
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Определено. Тук идеята е да се ползва StringBuilder, като целта беше ако се ползва конкатенация да гърми за време на повечето тестове. Ти ползваш списък, за да пазиш входните данни, което са над 100 000 елемента (при това стрингове) във въпросните два теста.

1
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Виж дали ако смениш тоя лист input със стрингбилдър няма да тръгне задачата.

1
zdravko7 avatar zdravko7 63 Точки

Супер! Единствено смених листа да ми е стингбилдър и си минаха всички тестове. Мерси ;)

0
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Знае ли се кога ще излезнат оценките, че мина седмица вече?

1
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки

Никой не знае още, до колкото знам.

0
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Чух, че е вероятно утре (09.06) да са готови.
Определено ще излязат рано или късно : )

1
nick.genov avatar nick.genov 104 Точки

Качени са.

2
11/06/2015 23:21:59
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.