Включи се във Фестивала за дизайн - Мелба на 2-12 ноември 2023 г.

Шестото издание на международния фестивал за дизайн МЕЛБА посреща в София европейски звезди на дизайна.

За шеста поред година Фестивалът за дизайн в България — МЕЛБА - 2 - 12 ноември 2023 среща публиката с едни от най-значимите имена в областта на типографията и графичния дизайн, илюстрацията, архитектурата, продуктовия и индустриалния дизайн.

 

По традиция ядрото на фестивала е лекционният форум на МЕЛБА, който тази година ще се състои на 4 ноември в Зала 1 на Топлоцентрала.

Предстоящото издание включва великолепни лектори от шест различни държави: Якуб Спурни и Михаел Долейш от основаното през 1994 г. чешко студио за графичен дизайн и визуална идентичност Studio Najbrt, знакови със сътрудничеството с Международния филмов фестивал в Карлови Вари и фотографа Йозеф Куделка; Панос Сакас, основател и главен дизайнер на The New Raw, студио за рисърч и дизайн, базирано в Ротердам и представено в музея за съвременно изкуство De Domijnen, Фондация Cosmo Caixa, културния център „Онасис“ и др.; Дебора Манети, дизайнер на шрифтове, автор на проекта Fight for Kindness и съосновател на италианското студио за типография и брандинг Zeta Fonts; Гонсало Хереро Деликадо, куратор, преподавател и архитект, базиран в Лондон и ръководител на Световната среща на върха EcoCity 2023; Хорхе Пенадес, индустриален дизайнер и творчески директор от Испания с богато портфолио и клиенти, сред които Adidas и Camper; и Оскар Торънс, ирландски дизайнер и творчески директор с фокус върху колаборации с музиканти от различни сфери и клиенти като Nike, MTV, Sagmeister & Walsh, Universal music.

 

Билетите за симпозиума са на специална, early bird цена от 75 лв. (до 15-ти октомври включително) за място и 35 лв. онлайн. Можете да закупите своя билет за Международния МЕЛБА симпозиум тук.