ПРОГРАМИСТ ПРЕДЛАГА: ДА КУПИМ ЦЯЛО ИТ СЕЛО
СЕЛО
А вие какво мислите за идеята ?
СЕЛО
А вие какво мислите за идеята ?
Браво за статията и благодаря, че я сподели. Идеята ми се вижда гениална. Просто гениална!
Га бех млад четох една статия, в която се прокламираше същата идея. Тогава много ми хареса. Харесва ми и сега. Изпълнението не изглежда сложно, иска се само малко организация и желание. И ето ти Силициевата долина на Балканите :)
Първата стъпка от това Бългапия да стане Силициевата долина на Европа !
И какво правим като няма интернет до селото - нямам в предвид качествен супербърз, а просто някакъв интернет?
Че тя България е една шепа!! Всеки един що-горе кадърен доставчик в района ше се навие да пусне една фибра дотам, знаейки, че ще се използва за работа и че половината от населението ще си има поне по един backup сървър свкъщи, че някои и цял датацентър.
Или в най-лошия случай WiFi с насочени антени
Само ще ти кажа, че в София има квартали където най-големите интернет доставчици нямат покритие (за оптика и дума не може да става). Не съм чувал за интернет доставчик, който предварително да направи покритие в някое забито село, само защото евентуално ще се заселят някакви хора там, а тези хора няма да се заселят ако няма покритие. Това е БГ все пак ...
Не си чувал, най-вероятно, защото не се е случвало досега.
Иначе днес се разрових из Мрежата да потърся цени за фибра и т.н. и спокойно мога да кажа, че е не е невъзможно. От друга страна в България има една камара "кабеларки". Все една ще се намери да е далновидна и да закара кабел дотам, че да бъде монополист едно известно време и да си избие инвестицията.
Така си мисля и ми се вижда логично. Отворен съм за критики.
https://www.facebook.com/pages/%D0%98%D0%A2-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE/197437733796069
Ако Наков го види ще премести там УНИТО :Д:Д
Идеята е много добра! Интернет и Хранителен магазин да има ... друго не ни трябва ;)
Хем програмист, хем и да се занимаваме с пчели и домати... Много добре, къде се кандидатства?
Идеята е чудесна, изоставени български села в изобилие - търсят се обаче програмисти !
Не се търсят. Произвеждат се в момента :)
Аз предлагам да съберем по 300 лева и да купим тази сграда - за сграда на СофтУни, по няколко човека в апартамент, в София, пък и какво по-яко от това да живееш в университета си!
Направо ще си стане като частен английски пансион. Хората ще си дават децата като станат на 6г. и ще им ги връщат на по 18г. вече програмисти.
Мен пък не ме влече особено тази идея. Аз съм човек, който обича култура и събития, да има концерти, театър, кино и изложби, да има динамика... и определено не ме устройват селски читалища и самодейци :Д В момента живея в малък град и си ми е много готино, особено времето като е хубаво - за 10 минути стигам до гората и мога да си кодя, чакайки залеза и слушайки птичките ^^ Ако някой ден стана freelancer, е много вероятно да се върна тук. Но дори и така, преместването в по-голям град е неизбежно и приемам с радост тази възможност. А тук е обратното. Не, мерси. Токио ме влече повече, хаха :D
Човек не може да усети липсата на това което притежава - логично нали. Няма да говорим кое е по здравословно чисто физически а и психически. Благородно ти завиждам и като съвет го приеми: ако имаш възможност не прави тази стъпка "...преместването в по-голям град е неизбежно и приемам с радост тази възможност". Може би в Токио за това средната възраст на живота е толкова ниска ;)
Юлия има още много неща да учиш за живота
Ако имах възможност бих живял извън големията град - да кажем до 50 км и тогава няма да има разлика да ли живееш в големият град и малкото село по отношение култура и т.н. Винаги съм казвал , че ако мога не бих сменил малкият град/село за големият.
Много си мислят като теб , но като се озоват в някоя фирма в големият град и се окаже , че работното време не е 8 часа(както пише в трудовият договор), между 8 и 12 часа и нямаш никакво време за култура и приятели осъзнаваш какво си загубил.Замисли се сериозно над това.
По-добре да работя 8 часа да имам време за всичко отколкото 8-12 часа.И в крайна сметка да се почустваш като в трудов лагар.
iliev72, не ме познаваш, за да ми говориш за уроците от живота :) Не познаваш духът и волята ми и не може да определяш какво осъзнавам и какво не. Както споменах - по-скоро ще работя като freelancer, отколкото ще позволя да се превърна в офисен робот, колкото и да си харесвам работата!
Компютърът не е единственият прозорец към света. Какво време ще имаш ако трябва да пътуваш 50км за интересуващо те събитие?