Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
zerefel avatar zerefel 70 Точки

[JS Frameworks] Въпрос относно оценките от защитите - май 2015

Здравейте,

В една от лекциите по Angular се спомена, че прагът точки, по който ще се оценяват проектите, е 300. Ето тук Ангел го казва. 

'Ако имате 300 точки, сто процента имате отлична оценка.'

Обаче изглежда, че това не е случаят, или пък има някакъв друг фактор, по който се е оценявало.

Моят резултат е 290 точки, а оценката, която съм получил е 5.47. Знам, че проектът ми не е перфектен, не го и твърдя, но просто не мога да разбера откъде идва това разминаване в оценяването.

Не, не съм предавал никакви домашни по време на курса, просто защото времето не ми стигаше, но все пак 'отлично' (по първоначално обявените критерии) взет изпит не би ли трябвало да изкара отлична оценка?

Целта ми не е да обидя някого, най-малко Ангел, а просто да разбера защо се получава така. Предварително благодаря.

Тагове:
3
JavaScript Applications 02/06/2015 18:56:10
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки
Best Answer

Здравей Димитър,

 

Искам да направя ясно разграничение между защита на проект и практически изпит на място в СофтУни. При индивидуален проект всеки избира колко време да отдели за изпълнението му и пълната функционалност може да бъде достигната във времето. При практически изпит има ограничение във времето и всички са поставени на равни условия, като определящо е подготовката преди самия изпит.

 

Всички студенти, които имат 300 и повече точки на защитата на проекта имат отлична оценка (6.00).

За всички, които имат под 300 точки, се взимат предвид домашни и проверки на домашни, присъствия и точки от форума. Ако студент няма нищо от изброените допълнителни елементи, оценката може да спадне рязко под 6.00.

2
zerefel avatar zerefel 70 Точки

Благодаря за отговора! 

TL;DR - Предавайте си домашните :D 

1
Wintersnow avatar Wintersnow 7 Точки

От 5.50 нагоре е отличен... 

0
yuletodim avatar yuletodim 37 Точки

Здравей!

Моят случай е точно като твоя и направих запитване до СофтУни. Излиза, че за отлична оценка са необходими всички точки, включително и тези от бонус задачите. Тази информация обаче отникъде не става ясна. Поне до сега бонусите са си били бонуси. Аз също не съм предавала домашни, защото бях в болница с детето. Но след това се постарах доста да мина целия материал и да направя всички задължителни точки. Не казвам, че съм направила супер проект, дори смятам, че има още много да уча, но на изпита момчето, което ме изпитваше, каза че проектът е добър и че тези точки(294) са "чисто 6". Така, че можеш да си представиш колко неприятно ми стана когато видях крайния резултат: 71,51т., оценка 5,43... При теб има бонус от 0,04 : ))

 

1
10/06/2015 21:54:35
zerefel avatar zerefel 70 Точки

Откакто съм студент в СофтУни бонус точките винаги са били БОНУС, а не част от задължителния критерии за оценяване. Явно са променили значението на бонусите и вече се оценява по тях. Наистина е много неприятно, когато се говори едно а става съвсем друго. 

Някой би ли хвърлил малко светлина на въпроса? Вече по всички точки (включително от бонусите) ли се формира оценката? Тоест трябва да имаш 360 точки за 6.00, а 300 за 5.50? I don't get it.

ПП: Не съм 'бележкар' и не гоня оценки, а знания. Все пак явно не съм единственият на когото му е интересно какво става.

1
10/06/2015 23:55:26