Остават броени дни до началото на UX Sofia

 

Остават броени дни до началото на UX Sofia, международна конференция на тема потребителско изживяване, UX (User Experience) с фокус върху дизайн, ползваемост и потребителски проучвания. Организира се от Лукрат за 12-та поредна година и винаги е предлага стойностно съдържание на от UX общността.

 

Тази година фокусът на конференцията е върху дизайн, който помага за дигитално добруване на хората, и в 3 динамични дни са събрани 4 интерактивни работилници и 11 експертни семинара.

 

Все още може да закупите билет както за цялото събитие, така и за отделните работилници или само за семинарния ден. Може да използвате кода softuni за 15% отстъпка при закупуването на билет.

 

💡Работилници: 15 и 16 ноември

Всички работилници ще се проведат на живо, на мястото на събитието в София, парк хотел Витоша, където също ще можете да се запознаете със съмишленици от UX общността.

15 ноември

16 ноември

 

📣 Семинарен ден: 17 ноември

През семинарния ден дългогодишни експерти, ментори и професионалисти ще споделят добри практики и решения за дизайн, който допринася за добруването на хората. Три от сесиите ще се проведат онлайн, а всички останали ще са на живо.

 

Денят ще започне с лекция на Дени Роял, който ще разкаже за „Тъмната страна на технологиите: насърчаване на дигитално благополучие и емпатия в дизайна“, след това Мартина Миц ще продължи с лекция относно „Картографиране на изживявания – защо, как, какво?“.

 

След кратка почивка Яна Стоянова и Димо Георгиев ще разкажат за умните домове в съвместената си лекция „Дом, сладък (и умен) дом: Дигитално благоденствие без ограничения“. Костадин Кушлев ще се включи със семинар на тема свързана с Дигитално благополучие чрез устойчивост. Динамичният ден ще продължи с лекция на Дамян Попов и Димитър Михайлов, които ще разкажат за „Апликация с универсални решения за всеки пазар“.

 

След това лекцията на Джейсън Месут ще бъде свързана с формирането на дизайнерите, а Паула Мариани своите „Уроци по лидерство и успех от пътуванията ѝ до Ауровил, Индия“.  Иван Гинев ще разкаже за спецификите при дизайна на приложения за спорт и Людмил Тренков ще се включи онлайн с лекция на тема „Подготовка за дигитален живот – истини от академичните окопи“

 

В края на семинарния ден Веселина Петрова ще разкаже подробно за взаимовръзката между изкуствен интелект и дизайн, а Питър Мерхолц ще сподели ценен опит в онлайн лекция на тема „От екипен дизайн до дизайн опс: 5 неща за повишаване на ефективността на Вашата дизайн организация“.