Профил
Loading...
+ Нов въпрос
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

Въпроси относно проекта по Marketing & SEO

Здравейте,

имам въпроси относно проекта който трябва да направим за събота на изпита.

1. Не ми е ясна точка 4 (IV). Аз работя върху блога си. Пиша в него за каквото ми е кеф и когато ми е кеф. Какъв анализ да направя на конкурентите? Не съм сигурен дали един блог има конкуренти, но ако сметнем, че конкурентите са ми тези които са на първи позиции с ключови думи за които аз се класирам по-назад, какво да им анализирам? 

2. На точка 5 (V) пише да се правят някакви неща, ние какво трябва да пишем в нашият файл, че е направено? Да даваме ли някакви обяснения? Пример: На всяка страница на категория да са разпишат уникални title, description и keywords. Аз в документа трябва да напиша "направено"?

3. Точка 7 (VII) трябва да направим нещо като кампания в фейсбук ли? Да опишем как сме настроили кампанията? Малко повече инфо ако може...

4. В точка 8 (VIII) има настройки за цели, събития, Ecommerce Analytics и други подобни. На моят сайт какви цели да слагам. Мисля, че доста хора тук сме с блогове и не печелим от тях. Може ли да се обясни какво да се прави и тук.

5. На точка 9 (IX) пише, че трябва да настроим PPC реклама. Но къде трябва да е тя? В AdWords или Facebook?

За сега това са ми въпросите, ако се сетя нещо друго ще добавям.

0
Digital Marketing & SEO 04/06/2015 18:08:04
vivian avatar vivian 72 Точки

Не знам как, но наистина останаха много въпроси неизяснени :(

Специално по точка 4 (IV) доколкото аз разбрах трябва да се направи следното:

- в блога си пишеш материали и ако ги разпределяш в някакви категории или ползваш филтри, трябва да работиш по подобряване именно на тях, примерно пишеш за пътешествия, правиш си проучване какво търсят хората за пътешествия и виждаш, че търсят пътешествия в България, в Азия (т.е. по дътжави), може да е по град, по сезон (зимата търсят за Малдиви, лятото за ...), по хотели и някакви такива. Така си правиш извод как може да подобриш съдържанието в тази категория, като приложиш ключови думи и фрази в текстовите си материали. Може да си направиш примерно извод, че по това време на годината се търси информация за почивки в Гърция и за да привлечеш читатели, пишеш нещо по тая тема. Естествено ще се придържаш към тематиката, която те интересува. Конкуренти са ти всички сайтове, които са писали на тази същата тема. Може да видиш те какво са ползвали като кл.думи, дължина на текста и други.

- дори да не ги разпределяш в категории пак си търсиш ключови думи/фрази и колко често се позват за темата на конкретен материал, който ще пишеш. 

Правиш си списък с важни теми, за които да пишеш през юни месец, определяш най-често срещаните ключови фрази по всяка тема и работиш за тях. Примерно, първо ще пиша за SEO конференцията, после ще пиша за нововъведенията в Инстаграм и някак ги навързваш.

Аз така си тълкувам тази точка.

PS за Точка 7 (VII) е за AdWords

 

1
04/06/2015 16:15:53
vilip avatar vilip 36 Точки

Подкрепям коментара, че много неща останаха недоизяснени, още повече че домашните обхващат 4 от общо 10-те точки на този проект.... P.S. аз също ползвам блог за целите на курса и според мен някои неща не са приложими в такава ситуация

0
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

Така е, ако се използва блог някой неща не могат да се направят на 100%. Стига се до някъде и ... Но все пак беше доста добър курса. Очакваме резултатие вече...

0