Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Може да прегледате публичната история за Наков, софтуерните академии, Телерик и СофтУни. Напуснах изградената от мен с много вдъхновение и здраво бачкане (с подкрепата на основателите на Телерик) академия за практическо обучение на софтуерни инженери (Софтуерната академия Телерик), защото имах визия тя да расте още и още и още, да стане център за масирана многохилядна подготовка на софтуерни инженери и ИТ специалисти. Имахме разногласия с Телерик точно относно разрастването на обученията, дали да даваме университетски дипломи, дали да правим обучения по градовете, дали да захващаме и други направления освен софтуерната разработка и цялостно във визията за развитие, а имаше и финансов натиск покрай подготовката на продажбата на Телерик. Заради всичко това се наложи да се отделя в СофтУни.
СофтУни тръгна с идеята за мащабен проект, голяма и масова обучителна институция, която да дава професия и работа на десетки хиляди млади хора. И лека полека точно това и направихме: масови и въпреки това качествени обучения и цялостни програми за изграждане на специалисти, насочени към хиляди млади хора за програмиране, технологии, дигитален маркетинг, дизайн и 3D, машинно обучение, вградени системи, обучения на деца и всякакви дигитални умения. Радвам се, че пътищата ни през 2013 г. се разделиха, защото сега и Телерик академията се развива добре, и СофтУни се развива доста добре, а моята идея за мащабно, качествено и практическо софтуерно и ИТ образование в България се сбъдна. Приближаваме се към заветната ми цел: България - силициева долина на Европа.
Наков