Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Spand0x avatar Spand0x 0 Точки

String Format

Здравейте, имам проблем със този код:
 

using System;
    class InOutputExercise
    {
        static void Main()
        {
        int NumberA = int.Parse(Console.ReadLine());
        int NumberB = int.Parse(Console.ReadLine());
        
        
        Console.WriteLine("{0,-10:X} {1,+10:X}" ,NumberA ,NumberB);
        Console.WriteLine(NumberB);
        


        }
    }

 

Дава ми ерор след като напиша в конзолата 2-те числа. Какво е грешното в кода ми?

Тагове:
0
Programming Basics
quickben avatar quickben 966 Точки

Console.WriteLine("{0,-10:X} {1,+10:X}" ,NumberA ,NumberB); 

Махни +, сложи public преди   class InOutputExercise и  static void Main(), също така променливите NumberB трябва да започват с малка буква, най-добре гледай отново лекциите или прочети съответната глава от книгата на Наков за да се научиш на правилно форматиране на кода преди да си свикнал на лоши практики, също така те съветвам да прочетеш и правилата на форума.

1
04/06/2015 22:49:39
nikolaykk avatar nikolaykk 94 Точки

Само "+" трябва да се махне. Не е нужно да слегаш public, за него се подразбира, че е там.

2
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

FALSE

Модификаторът за достъп на класове в C# по подразбиране е INTERNAL, а не PUBLIC.

1
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Модификаторите за достъп може да не са необходими, но е силно препоръчително да се слагат винаги. Хубаво е отрано да се свиква на правилно писане, защото после отучването е по-трудно...

0
nikolaykk avatar nikolaykk 94 Точки

Не съм сигурен, че съм се изразил правилно.Но доколкото си спомням така ни казаха на една от лекциите.

Идеята ми беше,че програмата ще работи и без public, но наистина е хубаво модефикаторите за достъп да се слагат винаги.

0
05/06/2015 14:17:50