Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

[Exam Preparation] ASP.NET MVC

Здравейте, приятели.

Можете да видите подготовката за изпита от сайта на курса ASP.NET MVC. Има условие и демонстрации, като демата са 2. Едното е което писах на живо, другото го писах предварително понеже със Светлин се бяхме обзаложили за колко време ще го направя.

Видеото от screencast-a Camtasia-та, реши да го счупи. Имаме .avi файл записан на който мисля, че му са счупени нещо header-ите. Опитвахме се няколко часа да го възстановим по някакъв начин, но не успяхме. Ако някой има повече опит с възстановяване на счупени файлове и видеа, ще се радвам да ни помогне.

Искам също да ви попитам как ви се струва подготовката за изпита? Като обхват и като размер какво ви е мнението за нея? Ако някой е поглеждал видеото или условието ще се радвам да сподели.

Поздрави,
Владо

Тагове:
3
C# MVC Frameworks - ASP.NET 07/06/2015 18:31:00
zontak avatar zontak 457 Точки

Според мен подготовката си беше на ниво. Обхвана доста голяма част от нещата.. и ще се види дали е цялата на изпита ;д Лаба също беше супер.. дори и хора, които не са поглеждали домашните с тези подробни обяснения от лаба, от подготовката за изпита, която направи и кода, които качихте.. всеки би минал изпита :) 

Кофти е малко, че камтазията е счупила видеото, но за напред, ако камерата, която снима и теб.. стои на средата, ще е като резервен план за грозната камтазия, която не за първи път прави номер на важни лекции :)

Смятам, че този курс се проведе много добре.. и тези, които са искали да научат материала.. са го научили :)

3
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

За онлайн сутедентите:

- от лаба нямаме видео

-  от подготовката нямаме видео от самия desktop.

Общо: 0 видеа за подготовка

6
08/06/2015 11:05:17
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

От лаб досега никога не сме записвали видео.

От подготовката, от време на време като не съм увеличавал достатъчно и се вижда малко по-кофти. Качил съм две версии на решението. Надявам се да не е толкова зле, понеже не съм го изгледал цялото видео напълно.

Някой който е гледал цялото видео може ли да каже дали се разбира?

0
08/06/2015 11:44:16
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Какво печелят/губят присъствените студенти от това, че не се записва видео за Lab - нищо/нищо.

Какво печелят онлайн студенти ако се запише видео за Lab-a - още една подготовка за изпит, повече знания, ако се пише кода заедно с видеото - повече практика и др.

 

Ако един крал заповяда, всеки, който не плаща данък по-голям от Х сума, да ходи бос, то за хората, които плащат повече, от тази сума, нищо няма да се промени, но тези, които плащат по-малко, ще бъдат малко или много ощетени.

 

Каква е причината да не се записва видео за Lab-a? По този начин присъствениети студенти да знаят и могат повече, тъй като плащат повече? Т.е. трябва да има съревнование между студентите? Всички сме се записали с една цел - да учим програмиране. Това, че сме онлайн не означава, че искаме да учим по-малко. Просто нямаме възможност да присъстваме в София, по една или друга причина. Какъв е смисъла едни студенти да знаят и могат повече от други? Защо СофтУни слага такава преграда? Защо напълно съзнателно се ощетяват едни студенти за сметка на... нищо?!?. Просто ей така.

Става въпрос за пари? Ами добавете незадължителна такса ако някой онлайн иска да има достъп до 100% от материалите на присъствените студенти. Това, че плащаме по-малко не означава, че сме по-бедни и нямаме възможност. Представете си, че има хора, които искат да гледат това Lab видео и парите за тях не са проблем. Какво ще направите за тези хора? Нищо?

Не предоставяте информация, за да могат едните да бъдат по-напред от другите. Браво.

 

tl;dr

Може ли да се изтъкне основателна причината поради, която не се записва видео за Lab-a?

2
08/06/2015 12:29:40
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Не е ли основателна причина, че плащам повече от теб и искам да виждам смисъл в това и мотивация. Ако всичко за мен и за теб е еднакво, то в един момент ще се замисля над това и ще премина в онлайн форма на обучение, за да мога да плащам ДВОЙНО по-малко :)

Нищо не печеля от това, че ти взимаш по-малко, но така знам, че направя ли като теб и аз ще взимам по-малко и съответно не минавам в онлайн форма на обучение.

Имайте предвид, че когато се обяви онлайн формата на обучене (още в самото и начало) - беше още по-орязана. Доста неща ви се дадоха без да ви се промени таксата и пак сте недоволни. Наистина действа демотивиращо за хората, които си плащаме 400 лв семестриала такса.

И накрая - трябва ли някой да дава основание за това защо предлага дадена услуга на дадени пари. В магазина питаш ли защо продават хляб за левче, а пък банички за лев и 30? Така е решил продавача и не е длъжен да ти дава основателна причина за цените, които е поставил :)

P.S.: Пиратство? Един плаща - всички гледат. Как предлагаш някой да си плати X пари за да отключи видео от Лаб и това видео да не стигне до другите, които не са платили тези пари? Иначе съм фен на идеята - всяка такава допълнителна услуга да струва фиксирана сума пари. Едно видео от лаб - 50 лв. Второ видео - 50 лв :) За съжаление твърде бързо всички видеа ще плъзнат в пространството.

 

-10
08/06/2015 13:24:30
tosilv avatar tosilv 69 Точки

Бих се пробвал да оправя видеото. Откъде може да се изтегли?

Ако хедърите са прецакани, ще трябва и подобно работещо видео - от друга лекция например.

5
08/06/2015 18:40:57
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Качам го в dropbox и ще едитна коментара за да добавя линка.

0
tosilv avatar tosilv 69 Точки

Ще трябва донор хедъри. 

Може ли да пратиш друга лекция или за да е малък файла бърз 10 сек запис, но трябва да е със същите настройки.

2
Matrix avatar Matrix 1089 Точки

Условието, което е качено сега за примерния изпит в системата отговоря ли като пример относно това, което ще бъде реалния изпит? Или просто сега това условие дето е качено е набързо направено бегло демо на реалния изпит? Т.е. горе-долу това ли ще е изпита, според това което пише сега като задание в примерния изпит?

 

Оффтопик: относно вечната тема за двата учебни плана, разликата в цените им и съответно разликата в услугите, които трябва да предлагат - почти сигурен съм, че например мобилните оператори нищо не им коста да предлагат на всичките си потребители максималния, най-скъп мобилен план от услуги (неограничени минути към всички, включително и към държави извън Европейския съюз, интернет без ограничение и тн)... Направо може да иде човек и да се пробвам да ги пита - "Какво ви коства да ме пуснете на максималния възможен план, пък да плащам 5 лв? Кажете, какво ви коства, дайте основателна причина?".... Отговорът мисля, че всеки човек, дори и с елементарно средно образование (някакво високо икономическо образование затова как функционира пазарната икономика със сигурност не се изисква), може сам да се досети какъв е...

4
09/06/2015 16:02:02
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Offtopic: +1 :)

0
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Трудността ще гледаме да е около тази на примерния изпит. Може би изпита ще има по-различни ситуации и проблеми, но повече от 10-15% по-сложен няма да бъде. Мисля, че за 8 часа може да се направи изпит малко по-сложен от този на подготовката, от добре подготвените.

 

1