Въпрос за сертификатите

Вчера си получих сертификата за курса "Programming Fundamentals with Python", който казва, че съм го изкарал с оценка Много добър 5.28. За мен това хич не е зле, но все пак има няколко фактора, който ме карат да задам този въпрос:

  1. На Regular Mid Exam от юни месец изкарах само 200/300 - успях да направя първите две задачи и изкарах пълния брой точки на всяка, но за съжаление когато стигнах до третия и последен въпрос, тока вкъщи спря за един час и когато се върна, не ми стигнаха едва 20 секунди, за да я предам. Затова днес направих Retake Mid Exam и се справих по-добре на него (247/300) в сравнение с редовния.
  2. Лекторите казват, че дори да имаме 80 точки на една задача, пак си е шестица. 80 x 3 = 240 точки.
  3. На Regular Final Exam от преди двa дни имам 233/300 от практическата част, и заедно с представянето ми в днешния изпит, трябва да имам общо 480/600 (в сравнение с 433/600 от Regular Final + Regular Mid), и за мен това е достатъчно, за да вдигне общата оценка за курса.

Затова моят въпрос е следният: Дали оценката от сертификата ми се повишава, ако се справя по-добре на поправителен изпит в сравнение с редовен (като в моя случай)? Не очаквам отговор на мига, но все пак се интересувам от тази тема и затова търся яснота и прозрачност, която ще ми помогне да разгадая тази не-чак-толкова-голяма-като-се-замислиш мистерия.