Loading...
krasi.atanasov avatar krasi.atanasov 0 Точки

Hello, France

Здравейте, имам затруднение с въпросната задача. Дава ми първите два теста верни и всичко друго грешно.

Ако някой, намери време да погледне и даде съвет ще съм много благодарен.

https://pastebin.com/MkBuie0f

Тагове:
0
Fundamentals Module
icowwww avatar icowwww 2828 Точки

Здравей

1. Имаш случай, в който прекъсваш цикъла. По условие не трябва да прекъсваш ако бюджета не е достатъчен текущия елемент.

2. В условието се изисква резултата стойностите да се форматират с 2 цифри след десетичния знак, а не да се закръгли. Ти използваш функция round, а след това кастваш към стринг. По този начин обаче се получава разлика:

- С round подаваш число и специфицираш до колко знака да се закръгли. Връща се числов тип.

- С форматиране на число към стринг специфицираш формат и получаваш стринг.

Въпреки че звучи еднакво, в единия случай имаш float, а в другия string. Разликата идва от там, че когато имаме число 0.50, в числов тип променлива се пази като 0.5(нулата не носи никаква информация и е равно на 0.50), но ако трябва да я пазим в стринг последната нула носи информация за още един символ. Например

0.5 == 0.50 True

'0.5' == '0.50' False

Затова когато правиш когато форматираш 0.5 с .2f ще получиш '0.50', но когато закръглиш до два знака 0.5 и след това го кастнеш към стринг ще получиш '0.5'

https://pastebin.com/yxVQ3h2k

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.