Homework Question - PB June Session
Бонжур (или не точно) и ойларипи (по-точно) на всички!
Малко не схванах няколко неща за домашните.
Първо - дали всички ще могат да ни четат домашните? Ако не бъркам старите версии на Уърд не четат новите версии. Линукс и Мак нямат Windows Office и съответно сигурно също ще имат проблеми с това (и обратния вариант съответно (там, квото съответните OS-та ползват)). Кво праим? :)
Второ - Проблем ли е, ако си пишем домашните изцяло на английски?
Трето - Фактически, как се получават оценките за тези домашни? Като ги предадеш само, или другите както те оценят? Демек, ако човекът X оценява моето домашно, и мисли, че ми е грешно и ми вземe точки, дори да е вярно, това касае ли ме? Пък и обратното, ако е грешно, но и той се е подлъгал, че всъщност е вярно? Ако е интерпретирано грешно от проверяващия?
Четвърто - Малко не зацепих, къде излизат тези домашни, които трябва да се оценяват от нас. В лекцията не разбрах, изслушах и тази на сутрешната група, и пак не разбрах. И Съответно проверяването е 3 дена след крайния срок или до Понеделника (в нашия случай) от поставянето му? Малко няма смисъл вторият случай, защото може никой да не си го е предал до Понеделник, и съответно няма да има какво да се оцени.
Хм, и като за финиш, смятам, че отговорите на тези въпроси, би следвало да се шибнат и в следващите въвеждащи лекции на новите курсове, тъй като (уж) са удачни и ще олеснят следващите групи :)
Поздрави на всички и до нови срещи! :P
P.S. Тагове (като пускаш тема, най-отдолу)? Някой да дефинира, що е туй чудо и има ли то почва у нас, моля! (В правилата терминът не е споменат). Да уточня - въпросът е не какво означава терминът, а как се прилага във форума, тъй като очевидно не можеш да пуснеш тема, без поне един таг, и не бях много сигурен какъв таг да и шибна, така че минах просто с tag.
Не е вярно, системата не ти позволява да качваш .txt та това допълнително усложнява процеса... Особено аз какво си го предадох в последната минута, а ко не бях обърнал внимание че не го е приело или ако не бях реагирал за секунди да рарна и кача пак, определено щях да гризна дръвцето ако следвах твоите съвети... А после някой трябва да го отваря този рар, т.е. проблем за него, както твърдиш ти. И колко пък да се компресира текстов файл с максимум 10-20 реда в него... Но добре, ще пестим ресурсите на университета (въпреки че в случая не можем да знаем дали наистина го правим, защото нещата с файловата система не са толкова прости, но това е друга тема...)
Благодаря че ми поясни за английския, с което ме отказа да пиша каквито и да било коментари...
Колега, всички домашни се архивират. Без значение дали домашното в архива е в текстови формат (което ще е само първото) или ще е visual studio solution (всички след това). Не си гледал/слушал/чел внимателно. На лекцията ви е обяснено със сигурност. Отделно, в страницата на курса ти, където пише "качи домашно" пише, че се приемат само архивен тип файлове (7zip, rar, zip). Целта на архивирането не мисля, че е спестяване на място, а за удобство. Просто домашните (с изключение на първото) се състоят от много файлове и качваш/сваляш един архив, а не 50-60 самостоятелни файла.
Относно коментарите, надявам се че не си ме разбрал правилно -> коментарите в самия код се пишат на английски. Това дали искаш или не искаш, всъщност няма голямо значение, понеже ако искаш да пишеш качествен код, ще ти се наложи да пишеш коментари. И те ще са на английски език. По-добре свиквай от сега. Ще видиш и че е много по-удобно, когато има добри коментари в кода. Засега няма да ти се налага, тъй като пишете програмки по няколко реда, но по-напред ще видиш, че е безценно, както за тези, които ще ти четат кода, така и за самия теб.
Коментарите към домашните, които оценяваш няма нужда да са на английски.
И ти не ме разбра. Това което исках да кажа е че дори най-добре написаният коментар на английски за мен е по-лош от всеки адекватен коментар на български. Също не мисля че имам достатъчно добър английски за да напиша адекватен коментар или поне разбираем, особено пък ако го чете начинаещ. В този ред на мисли, струва ми се че ще е по-добре да не се опитвам да коментирам... Разбирам че такава е политиката на университета, невероятно много ме дразнят слайдовете на английски, код който не разбирам, няма да ми стане много по-ясен от коментар на английски, но това е положението, нали? Нямам излишно време и пари да уча английски... Така че явно не ми остава нищо друго освен да се примиря с тази дискриминация и последиците от нея... Една от които е че няма да пиша подробни коментари, а колкото да отбия номера, където ме задължават...