Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ph.kolarov avatar ph.kolarov 63 Точки

[JS Frameworks] AngularJS encoding ?

Здравейте, сбъсквам се с някакъв много странен проблем. Понякога не ми зарежда кирилица коректно и ми излизат въпросителни. Интересното е, че в някои директиви зарежа нормално кирилицата, а на други не. Не мога да хвана никаква връзка или модел. Търсих в гуугъл, но не намирам нищо конкретно, намирам само как да правя заявките с UTF-8

В конкретния случай зареждам HTML директива, в която има кирилица и излизат въпросителни. През контролера отново не изкарва кирилицата нормално. Само когато зарежда от базата информация тогава излизат адекватно. Някой има ли идея какво става ?

Тагове:
1
JavaScript Applications 17/06/2015 00:35:25
cherokee avatar cherokee 146 Точки

Сложил ли си си в index,html файла мета таг-а за charset (<meta charset="UTF-8">)? Има вариант браузера да не може да интерпретира коректно това, което трябва да рендерира. 

0
ibakyrdjiev avatar ibakyrdjiev 172 Точки

И аз имам същия проблем и нешо не мога да го оправя

0
ph.kolarov avatar ph.kolarov 63 Точки

Проблемът остава, въведен е <meta charset="UTF-8">...

Пробвах и с angular-translate и отново излизат въпроси. Остана ми единствено да го пренапиша frown

Който има интерес може да погледне кода http://github.com/phkolarov/Akatsky-Website и да удари едно рамо.. ще го биросам!

0
22/06/2015 00:16:14
ph.kolarov avatar ph.kolarov 63 Точки

Най-вероятно хората, които имат този проблем използват WebStorm като мен. В действителност проблемът е в енкодинга... , но на самите файлове( partial-и). По някаква причина WebStorm променя енкодинга на някои html файлове на windows1251. След като го коригирате на UTF-8 всичко ще се оправи.

2