Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
vipsister2014 avatar vipsister2014 5 Точки

Какво да правя през свободното си време

Здравейте,

Незнам какво да правя през свободното си време-написах домашното,изпратих го.

Но сега незнам какво да сторя.Аз съм от курса Programming Basics - юни 2015!

Благодаря за отговорите,които ще ми дадете предварително!!!cheeky

Тагове:
7
Общи приказки
antonio_rtodorov avatar antonio_rtodorov 74 Точки

Здравей,

най - хубавато е, че притежаваш свободно време след като си изпълнил всички задачи от преподавателите. Ако бях на твое място щях да оплзотворя свободното си време като тренирам със създаването на програми, да проуча функциите, да натрупам още повече знания. Предполагам, че знаеш, всичко свързано със софтуера е една част познания и голям процент практика. Ако има нещо, което те вълнува съм на твое разположение. Успех!

1
pataroka avatar pataroka 319 Точки

Най-малкото, което можеш да направиш е да вървиш напред по материала. Влез в по-старите инстанции на курса и гледай следващите лекции и пиши следващите домашни... wink

1
DHristoskov avatar DHristoskov 211 Точки

Не се ограничавай само с домашните, това че си ги решил е добре, но за да вникнеш по на дълбоко иска решаване на проблеми (задачи). Както каза колегата pataroka влез в по стари инстанции на курса, при условие че нещата са ти ясни продължи с решаването на следващите домашни. Хубаво е да по прочетеш от учебника главите които не влизат в изпита ви за Programming Basic, но те ще ти дадат много ценни знания, и благодарение на тях може по лесно да си направиш задачите на изпита. Чети ги, когато вече си решил всички домашни, за да ти бъде по ясно, това което четеш. Като например List<>,Dictionary<> и т.н. може да погледнеш функционално програмиране, което може да ти помогне изключително много. Намери си задачи, които отговарят на твоето ниво и ги решавай, аз решавах задачи от тук http://www.reddit.com/r/dailyprogrammer .Също след като се чувстваш сигурен започни да решаваш изпитните задачи, за да натрупаш опит в работата с Judge системата, а и да вникнеш в начина на решаването на отделните типове изпитни задачи, след всичко това едва ли ще ти остава свободно време, поне на мен не ми оставаше.

 

0
17/06/2015 10:30:26
Jinjaar avatar Jinjaar 348 Точки

Браво на общноста във форума която е засипала поста с толкова негативи, как може да сте толкова отрицателно настроени, ако не можете да помогнете подминете темата не си изливайте жлачта върху другите! Момчето явно се справя добре с интензивноста и натоварването и търси други източници , а вие отново влизате с хейт!

ПС. Препоръчвам ти да продължиш с материала напред , може да я караш по книгата на Наков http://www.introprogramming.info/intro-csharp-book/ , съветвам те да минеш материала до 9 глава включително.

5
17/06/2015 12:39:45
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

+1, съвсем прав си.

Освен това момчето е на 13 години, хайде сега от малък да го научим как да се държи като задник.

3
VenelinGrozev avatar VenelinGrozev 130 Точки

Ако търсиш нещо да те държи във форма може да се регистрираш тук примерно - https://projecteuler.net/about

Едни 1000 задачки чакат да бъдат решени smiley. За повечето се изисква само логика и математика но при доста ще ти трябва решение на някакъв програмен език. Можеш да ползваш какъвто си искаш, аз някои ги решавам и с екселски таблици.

1
17/06/2015 13:07:29