Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

[Exercises] OOP June 2015 - Упражнения в час - решения

Здравейте,

Тъй като получихме доста запитвания дали може да решим задачите за упражнение от курса по ООП реших да направя видеа, които вече са качени в страницата на курса. Едва ли са изчерпателни, но се надявам да са ви полезни.

24
C# OOP Basics 25/06/2015 09:34:22
LoKSET avatar LoKSET 160 Точки

Това е добра идея, но упражненията по принцип са доста добре разписани и чак за последните теми има смисъл да се прави. Но нещо такова направено за по-трудни задачи от домашните би било супер - ясно е че при подготовките ще има решаване на такива задачи, но в този формат - директно със скрийн кепчър и без публика, където ти или някой друг обяснява нещата подробно ще е по-стегнато и полезно.

3
boyanst avatar boyanst 29 Точки

Видеата от упражненията са супер полезни. Мисля, че ще е полезно да се направи нещо подобно за Lab-Mass Effect. Мисля, че няма запис в старите инстанции на курса.

2
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Наско ще решава задачата Mass Effect на подготовка за изпита, така че скоро ще има запис за лаба :)

5
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки

И аз вчера се реших да погледана Mass Effect. Oтлагах до сега, за да не се стресирам предварително. Но реших, че е крайно време да видя какво ще има на изпита и честно казано направо се уплаших :)

Ще е много полезно видеото за нея.

От другите видеа на упражненията доста неща ми се изясниха и много благодаря  за тях !

2
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

Искам само да изкажа възхищението си и от самото разписване на упражненията - никога в живота си не съм виждала по-интелигентно, и с грижа за учещите, организирана подготовка - към всяко упражнение пише какво се прави, защо, кога и как, къде ще ни трябва. Когато след като направя упражненията си изгледам видеото, откривам разбира се детайли, които е можело да се направят по-оптимизирано, но в общи линии задачите се решават и по описание. Видеото идва като естествена надстройка след като съм направила упражненията.

Страхотно е, че е измислен начин огромните ООП задачи да се разделят на упражнения, на под-задачи - така е съвсем изпълнимо.

Изключително интелигентно и приятно организирана подготовка :)

Остава само да не забравям и най-важното, което съм научила от лекторите - навикът да си играят с кода, и да пробват нови неща дори по време на лекции - урокът, че не може да си знаем всичко предварително, че най-важното е да не забравям че не е проблем, ако не знам или не помня отделен детайл, ще си поиграя с кода и ще се получи :)

5
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 233 Точки

Аз бих помолил и за решение на упражнението от последната лекция, защото има някои интересни неща, които не са ми много ясни как точно биха станали. :)

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Ще пробвам до петък да направя видео, но ако не успея ще остане за следващата седмица заради конфа.

2