Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
bulgaria_mitko avatar bulgaria_mitko 133 Точки

[Exam] C# Basics 31 May 2015 12 April 2014 Morning Problem {2}

Здравейте, имам нужда от помощ, за да завърша тази задача. На финалната права съм но не ми достига опит с c# и функциите и методите му. може ли някой да ми помогне в завършващата фаза? Това, което съм направил е да сложа всички двойки в arraylist и от там не знам как да разбера кое е максималната стойност в arraylist-a и дали има различни или всички са еднакви, ако това разбера ще мога да реша задачата. кода ми е:

http://pastebin.com/DGcDKAfR

 

ModEdit: Моля преди да пускаш нови теми прочети правилата на форума.

Тагове:
0
Programming Basics 19/06/2015 13:01:27
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Няма практическа полза в съвремието да се ползва ArrayList в C#. За разлика от ArrayList-а в Java, този в C# е нетипизиран (не е Generic клас), което не ти позволява да слагаш консистентни типове и да работиш с тях, което довежда до един друг проблем - не можеш да използваш System.Linq върху ArrayList.

Използвай List<T> където можеш да дефинираш T като int. Включвайки в using-ите System.Linq ще можеш да query-неш Листа много лесно, например за да извадиш максималната числова стойност от List<int> myList, можеш да извикаш просто myList.Max();

В края на деня не забравяй, че това са логически/аритметически операции, които можеш да извършиш сам и без спомагателните структури от данни и екстеншън методи. Ако завъртиш през Листа и присвояваш към променлива - стойност, само тогава когато текущата стойност е по-голяма от предполагаемата максимална ще изкараш максималната.

По подобен начин можеш въртейки през листа/арейлиста да видиш и за дублирани стойности.

2
19/06/2015 14:08:12