Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
DNikolov avatar DNikolov 12 Точки

Превод на първото домашно от C# на Java

Някой може ли да преведе кода на първото задание за домашно от C# на Java или поне тези два фрагмента:

public T this[int index]

{

get

{

return this.arr[index];

}

}

 

public T First

{

get

{

return this.arr[0];}

}

PS

Ако някой може да форматира кода по-добре

Тагове:
0
Структури от данни и алгоритми 21/06/2015 21:13:24
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Доколкото знам, в Джава няма индексатори - с други думи, буквален превод няма да стане. Предлагам ти да намериш информация как се правят гетъри, не е особено сложно.

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки

Дори native List-овете в джава не ползват индексатори. Ще ти трябва отделен метод, който да взима по индекс. По конвенция get() както е ArrayList-a

0
DNikolov avatar DNikolov 12 Точки

Питам защото аз съм изучавал само Java и възнамерявам да предавам домашните, написани на Java. Да разбирам ли, че според Вас мога да заменя

this[index]

с гетър метод, наречен get?

0
22/06/2015 16:13:05
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки

Точно така

1
javar avatar javar 9 Точки

При тях гетърите и сетърите стават автоматично, не е като при нас. :))) Колега джавар :)

1
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Ами правиш си два метода:

  • T get(int index) { ... }
  • set(int index, Т value) { ... }
1
naskoni avatar naskoni 68 Точки

Добре, ама после как ще проверяваме домашно на Java, ако не сме я учили колкото C#? smiley

Или да го скипнем, ако не го разчитаме? wink

1
krach avatar krach 65 Точки

public T getIndex(int index) {
        return this.arr[index];
    }

Това е конкретно за това дето си писал в поста. По същия начин и за осатналите.

0
29/06/2015 18:44:00
DNikolov avatar DNikolov 12 Точки

Струва ми се че трябва да е 

getByIndex

 

0
krach avatar krach 65 Точки

Когато еклипса ти генерира гетери и сетери на пропърти с име index, го генерира като getIndex и setIndex. Аналогията е същата като ще взимам даден елемент от масив. Това дали ще слагаш "by" не мисля, че е от особено значение. Ако искам мога да си го кръстя метода "dajmiToziElement", но вече става дума за добри практики.

0
DNikolov avatar DNikolov 12 Точки

Точно защото за добри практики става въпрос. Тук те става въпрос, за пропърти index, а за елемент на масив, необходим за реализацията на листта.

0