Regular Expressions
Кой ще ми помогне малко с Regular Expressions?
Трябва ми текст филд който приема само числа, но първото да не започва с нула! Ако има някой с добре сърце и познания. (може и без добро сърце, само познания) :)
Кой ще ми помогне малко с Regular Expressions?
Трябва ми текст филд който приема само числа, но първото да не започва с нула! Ако има някой с добре сърце и познания. (може и без добро сърце, само познания) :)
Мисля, че за твоя случай можеш да използваш parse/tryparse, те могат да се използват точно за това. Няма нужда от regular expression според мен. :)
Пробвай някои от тези изрази
^[1-9][0-9]+
^[^0][0-9]+
това е първото, което ми идва на ум.
Незнам дали е по - бързо да ползваш регулярен израз или да обърнеш числото към стринг и да провериш първият индекс дали е 0 и съответно ако не е 0 то можеш да провериш с tryParse дали изобщо е число. Доколкото съм чел навсякъде пише да се избягват регулярни изрази ако е възможно ама незнам, да не те излъжа нещо.
Да, за проверки това не е вариантът наистина.
Ако искаш от някакъв забъркан текст да изкараш точно определени неща с патърс - това е вариантът. Там рябва да се ползва най-много. Незнам защо HTML-ците примерно са решили, че клиент сайд проверката за инпут трябва да е с патърн:)
Здравей, опитаи с това \b[^0]\d+\b ->ще ти вземе всяко число, което не започва с 0
Благодаря приятели, вече всичко е ОК!
Колегата е прав, ако става въпрос за server-side. Ако обаче става въпрос за клиент сайд и най-вече pattern атрибута от HTML 5:
http://www.w3schools.com/tags/att_input_pattern.asp
Ще трябва да ползва regex