Проблем с базата данни "SoftUni"
Здравейте, имам проблем с влизането в базата данни на софтуерния университет "SoftUni'' можете ли да ми кажете какво трабва да направя? Благодаря ви!
Здравейте, имам проблем с влизането в базата данни на софтуерния университет "SoftUni'' можете ли да ми кажете какво трабва да направя? Благодаря ви!
Дай по-подробна информация. Какво правиш, каква грешка изписва, изобщо какво става. Може и скрийншоти да приложиш. Думата "проблем" може да означава всичко
Благодаря за бързото включване! със сигурност причината е в мен и някакъв мой пропуск, но засега не мога да се оправя, опитвам се са се свържа със базата данни на софтуни, при решаването на домашното "SQL Introduction",задача 3. Какво трябва да направя, за да се включа към базата данни като потребител? Какво пропускам или не съм разбрал?
Изтегли sql скрипта от темата Основи на базите данни в страницата на курса и просто го изпълни. Той ще създаде схемата и ще напълни примерни данни.
Да разбирам, че си изпълнил скрипта и базата е създадена в SQL Server-a?
Ако е така - може да добавиш потребителя си като собственик на базата - десен бутон на мишката върху базата - Properties - избираш от вляво Files и отдясно там където пише Owner добавяш твоя потребител и потвърждаваш.