Loading...
antonio_rtodorov avatar antonio_rtodorov 74 Точки

Масиви - String to Char

Здравейте,

можете ли да ми кажете, как да конвертирам въведен String от потребиталя към char?

Примерно искам: въвеждам SoftUni като стринг и искам да го вкарам в масив, в който всяка буква става елемент от масива и се получва дължината да е равна на 6, а елементите в него, да са равни на 7. Разбира се ще се радвам и на други идеи.

Благодаря много предварително,

Поздрави!

Тагове:
0
Общи приказки
AleksandurSeferinkin avatar AleksandurSeferinkin 333 Точки

string е масив от char, който ти дава функционалност да работиш с текст, но също така и да го манипулираш като масив.

А ако наистина искаш масив - String.ToCharArray();

0
02/07/2015 09:23:15
antonio_rtodorov avatar antonio_rtodorov 74 Точки

Аз я намерих тази функция, обаче не иска да ми конвертира самия стринг, който е въведен от потребителя. Иначе пробавах по начина, който голегата Velikoff ми прати в msdn, защити вътре в скобите на String.ToCharArray(); не знам какво да въведа. Имаш ли предложение как ще стане?

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

string str = Console.ReadLine();

char[] strToArray = str.ToCharArray();

2
DHristoskov avatar DHristoskov 211 Точки

AleksandurSeferinkin е казал всичко, което има да се каже по въпроса, аз само ще се опитам да го обясня малко по нагледно:

Ако имаш string words= “SoftUni”; ,ти можеш да достъпваш елементите на string-а както като масив или с други думи words[0], words[4] и т.н.Можеш да foreach или for string-а както правиш с масив.

Foreach (var word in words)

{

Console.WriteLine(word);

}

И всички други операции като да вземеш, Length, IndexOf, LastIndexOf, StartsWith, EndsWith много са няма да ги изброявам.

Но вече ако искаш да прехвърлиш string to char array.

string words = “SoftUni”;

char [ ] array = words.ToCharArray(); и си готов.

Успех!!!

2
02/07/2015 10:04:00
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.