Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
manahmanah avatar manahmanah 0 Точки

Проблем с рутер TP LINK

Здравейте!

Имам проблем с TP Link рутер. Не излъчва никакъв сигнал и по никакъв начин не може да бъде открит от компютрите вкъщи. Светят му без премигване само две лампички - тази за QSS и индикаторът, че е включен. Опитах да направя ресет, но не мисля, че се получава, лампичките дори не премигват, а продължават да светят. Някакви предложения дали може изобщо нещо да се предприеме или трябва просто нов?!

 

 

Тагове:
0
Хардуер
Flyer avatar Flyer 150 Точки

Здравей. По какъв начин опита да го ресетнеш? Има едно бутонче, намиращо се в задната част на рутера, което може да се натисне само с остър предмет:

tplink reset button

Ако и след това не вижаш рутера, може да го свържеш кабелно с компютъра и да върнеш фабричните му настройки от:
192.168.1.1 -> System Tools -> Factory Defaults -> Restore

tp-link factory reset

Ако нищо от това не сработи, то най-вероятно рутера е за смяна.

0
07/07/2015 20:21:45
Cocolino avatar Cocolino 36 Точки

192.168.1.1 || 192.168.0.1 (би трябвало да е упоменато на етикет отдолу на рутера)

0
manahmanah avatar manahmanah 0 Точки

Благодаря за отговора!

Пробвах и това преди малко,свързах към компютъра по няколко начина,(без интернет кабел, с кабел, с размяна на местата на кабелите..) но този рутер като че е замръзнал на едно положение и както се казва ни приема, ни предава. Вероятно заради лан кабела, лаптопът се опита да конфигурира широколентова връзка, но излиза съобщение за грешка на модема или нещо такова.

Много е странно за мен, очаквах поне някаква реакция при ресет... Иначе пробвах да ресетна именно от малкото бутонче, чрез химикалка. Задържах го и много време и по-малко, но без резултат.Явно трябва да се примиря, че е за изхърляне, макар и да е само на година.

0
bgtelbg avatar bgtelbg 2 Точки

Ако все още имаш проблем пиши да го оправим

0
inktech.n.kikov avatar inktech.n.kikov 42 Точки

а имаш ли възка до самия рутер?

ping 192.168.1.1

0
jefrey avatar jefrey 0 Точки

Здравейте,

 

Бихте ли могли да помогнете за един проблем с рутер TP link?

Използвам рутер както за безчижен интернет, така и за гледане на телевизия. В началото, където ми е кутията, кабелът от доставчика се разделя на 2 - едното отива към рутера, а другото към устройството за тв и влиза директно в него. Кабелът, който отива към рутера от своя страна също се разклонява на 2 - единият отива в wan port-а, а другият - в lan port. За да работи телевизията трябва да е включено така. Но за съжаление наскоро рутерът започна да прави проблеми, които се изразяват в това, че отхвърля едновременно включените ван и лан портове и се рестартира постоянно.

Каква може да е причината, някакъв конфликт на мак адреси примерно... ?

Говорих с доставчика, но не можа да помогне.

 

Ще съм благодарен за всякакво инфо!

 

Поздрави

 

0
bgtelbg avatar bgtelbg 2 Точки

Щом се рестартира рутера възможно е адаптера да прави проблем пробвай да го смениш .

0
Ingenera avatar Ingenera 22 Точки

Относно рутерите на TP Link : много прилични като за евтин рутер , но първата ми работа като го купя е да му ъпдейтна  софтуера до последна версия (от официалния саит) иначе съм ги виждал да правят какво ли не laugh.Така че моят съвет е да пробваш със друг адаптер и да му смениш софта с най-новия.

0
jefrey avatar jefrey 0 Точки

Мерси.

Да, качих го последния, но рутерът ми е старичък - 740 N и отдавна няма подобрения...

0
Yousif avatar Yousif 0 Точки

Check WIFI / Internet connections, 

0
norton12 avatar norton12 1 Точки

As we see this TP-Link router problem. This type of problem mainly occurs due to the absence of antivirus software problems. On downloading and install the Norton antivirus software program in your laptop/computer, your device gets free from virus issues. norton.comset/setup with product key used to activate Norton account systematically. This key is important for future reference. Norton 360 is an advanced version of the Norton setup. It has a number of security features. Get more information about Norton 360 from Norton 360 download.

0
dZf1aeA-johnclarke95 avatar dZf1aeA-johnclarke95 1 Точки

Microsoft office.com/setup comprises a bundle of useful applications and services, each created for individual usage. 
mcafee.com/activate is an independent support provider on On-Demand Remote Technical Services For mcafee.com/activate products. 
mcafee.com/activate offers a high level of security and has an advanced scanning feature. The McAfee firewall secures the users from unknown websites. mcafee.com/activate plays an important role in protecting Windows PC, Mac, Android and iPhone from malware and viruses. 

0
09/01/2020 16:00:04
Savas avatar Savas 34 Точки

Да.. не е добре, когато техниката те предаде.
Но има няколко неща, които може да направите преди да тръгнете към магазина за нов.
- на първо време го изключете от захранването му и го подръжте без захранване известно време поне 10-15 секунди или повече ако имате търпение преди да пробвате отново как се държи.
- ако няма промяна - пробвайте да се свържете с ЛАН кабел. Ако става да се конектнете и да се доберете до софтуера му - обикновенно с адрес 192.168.0.1 или нещо подобно - (вижте как е изписано на гърба на рутера) - проверете възможността да направитв някъкъв упдате на фирмъера
- ако ли пък нищо от горното не работи - сложете го за 24 часа във фризера :) ... знам, че звущи малко откачено, но ... пробвайте - има вариянт след това да тръгне

Ако ли пък нищо от горното не върши работа ... значи ще трябва да отидете до магазина... добрата новина е че за 20-30лв има голямо изобилие на рутери.

 

Успех

0
09/01/2020 18:32:03
ssmarinov avatar ssmarinov 1 Точки

Какъв модел е рутера? Когато сте свръзани към него с кабел може ли да го достъпите или да пуснете пинг до него ? Как се пробвайте да го ресетнете, с каква продължителност държахте ресет бутона ?

0