[КПК] ReSharper - this и именоване
Обнових си ReSharper-ра и започна да ми прави проблеми. Казва че this е redundant, че името count трябва да е _count. Снимах си екрана за да стане малко по-ясно. Моля за помощ.
Благодаря предварително.
Обнових си ReSharper-ра и започна да ми прави проблеми. Казва че this е redundant, че името count трябва да е _count. Снимах си екрана за да стане малко по-ясно. Моля за помощ.
Благодаря предварително.
Аз не виждам да има проблеми. Това са базовите конвенции в Resharper. Ти ако искаш можеш да си ги промениш Resharper>options>c#>Naming Style
Според мен за целите на КПК курса се придържай към предупрежденията на StyleCop-а. Не обръщай внимание на подчертавките на Решарпър за this и _count. В общи линии при реална работа в екипа ще се уточнява кои точно конвенции да се спазват.
Ако погледнеш в сорс кода на .net ще забележиш, че всичко е пренаписано по други конвенции. "this" не се ползва (изключение правят случаите, в които нямаш избор), а private променливите се пишат с "_" (както в JS). Статичните променливи ги пишат с "s_".
Явно новата версия на ReSharper е наясно с тези иновации в C#, а StyleCop не е.
Едно време в телерик ме учеха, че качествен код е този, в който пиша константни полета с UPPER_CASE, а readonly с CamelCase... Сега в softuni уча, че и двете се пишат с CamelCase - в майкрософт също така правят вече...
Аз лично съм твърдо против за оценяването на тези неща, защото никой не може да каже кое е по-правилно. Нито е честно да ти пишат слаба оценка, защото се придържаш към "модерните" конвенции и не ти харесва да ползваш "this", а предпочиташ "_".
Ако пишеш код за лекции/изпити в софтуни - игнорирай всичко, което StyleCop не ти показва. :)
"Нито е честно да ти пишат слаба оценка, защото се придържаш към "модерните" конвенции". Идеята е симулационна среда, в която са поставени конвенции от компанията. В случая компанията е СофтУни и те ти казват как да пишеш на изпита, както би станало ако отидеш на работа някъде - те ще ти кажат как да пишеш. Респективно, слаба оценка получаваш и на двете места, ако не се придържаш към установените от тях конвенции, irregarding модерните неща.
Добре, съгласих се. :)
Да но нали се сещаш че ако преименувам count на _coun и изтрия this, тогава пък styleCop-па ще ми се кара
Щом си обновил ришарпъра, трябва да обновиш и стайлкоп интеграцията в ришарпър. Като го направиш би трябвало всичко да се оправи.