Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
MartinDachev avatar MartinDachev 30 Точки

[Data Structures] Оценяване на домашното

Здравейте, днес получих коментар (анонимен разбира се) за домашното от миналия път - за Стекове и Опашки. Той е следният:

"Няма нужда да се правят отделни проекти за всяка задача. По един клас на задача е абсолютно достатъчно. Също така не е нужно да се качават папките bin и obj, които Visual Studio създава само. Опитай се сам да провериш домашното си като цъкаш един по един на всеки проект. На следващото си създай само по един клас на задача и виж кое ти е по-удобно за проверка."

Това е коментара, учудих се, че няма коментар върху задачите от домашното... Въпроса ми е как вие попринцип си подреждате задачите, защото на мен ми е по-лесно като са разделени и да ги пиша и да ги проверявам. А и всички домашни, които съм проверявал, са били разделени... Кажете на вас как ви е по-лесно за проверка и дали си ги разделяте на отделни проекти попринцип.

3
Структури от данни и алгоритми 20/07/2015 17:06:41
mgulubov avatar mgulubov 73 Точки

По принцип е хубаво, задачите да се групират в проекти, но дали всяка ще е на отделен, вече зависи от специфичните задачи. Например, двете задачи за развиване на стек и опашка, може да се групират в един проект. Unit тестовете, също може да са в един проект. Но, ако имаш няколко задачи, всяка от които изисква execution през Main метод, вече е добре да са в отделни проекти, за да може да има отделен Main метод за всяка. Аз лично, процедирам по този начин със задачите. А, това, че въпросния човек ти е оставил коментар само за подредбата, вече е негов пропуск, но най-вероятно си се справил добре и просто е нямал други забележки :).

2
quickben avatar quickben 966 Точки

"Няма нужда да се правят отделни проекти за всяка задача. По един клас на задача е абсолютно достатъчно."

Моето лично мнение е, че ако видя такъв коментар първо ще се смея много, и без да се замисля, ще дам некоректен и неполезен :)

От друга страна все пак това е външен курс и може да има хора които по-принцип са напред в матеряла(щом са се записали в този курс), но да не знаят базови неща като организация на проект, по-принцип от първия ден в СофтУни се казва, че е силно препоръчително всяка задача да е в отделен проект а всичките проекти да са в един solution.

Ако найстина има основание да се обединят една,две, три.. задачи то тогава може, но всички задачи в един проект с по-един клас не е добре, най-малкото след време като си видиш solutiona ще се чудиш точно какво има в него. :)

ps -  ще те помоля да си именуваш по-добре темите за в бъдеще, нищо, че тази тема е във правилния раздел, но тя се показва на главната страница на форума и не се разбира лесно за кой курс става въпрос 

4
20/07/2015 17:06:22