Оценяване на домашно
Здравейте. За пръв път оценявам домашно и въпросът ми е защо не мога да проверя дали програмата тръгва с Ctrl F5, като натисна нищо не се получава. Или домашната трябва да се проверява само на око?
Здравейте. За пръв път оценявам домашно и въпросът ми е защо не мога да проверя дали програмата тръгва с Ctrl F5, като натисна нищо не се получава. Или домашната трябва да се проверява само на око?
Здравей, ако отвориш solution файловете, ще можеш. Най-удобно е, ако всички задачи, са вкарани в един общ solution, както обясняват на лекциите. Така проверяващият може да ги разгледа най-лесно и удобно задачите. За съжаление, не всички се съобразяват.
Здравей,
понеже проверяваш домашно за първи път, според мен трябва да знаеш, някои от следните неща:
1. Минимума за проверка са 3 домашни (т.е. може да провериш и 100, дори ще е добре за тебе, защото може да видиш как една задача може да се реши по много различни начини)
2. Когато ги проверяваш е хубаво да тестваш примерите, които са дадени в условието на домашното ( това е с цел да провериш дали е спазено условието и програмата работи коректно)
3. Когато оценяваш домашното имаш поле за коментар, там е хубаво да напишеш положителен отговор, ако ти е харесало или ако нещо не сработва може да напишеш на съответния колега къде точно му е грешката и какво му препоръчваш да прочете или да му дадеш дадено решение и т.н.(избягавай да пишеш коментари от типа "Цялото домашно ти е грешно и точка." или нещо подобно)
4. Всяко домашно трябва да се слага в Blank solution и е хубаво всеки добавен проект към него да се номерира с 01. Името на задачата. (това се прави с цел по-лесно да се проверяват домашните)
5. Трябва да знаеш, че когато проверяваш даден solution, много често се случва да не е Set-нат дадения код и когато търгваш да го компилираш се зарежда друга задача, а реално гледаш кода на следващата задача, което се прави с дясното и Set as project... за да компилираш кода, който гледаш
P.S. според мен е хубава практика, когато се дава отрицателна оценка за нещо да се обясни, защо се дава
Надявам се да ти е помагнала тази информация,
Поздрави,
Мерси за съветите. Много ще са ми от полза.
Гледай ги с Notepad++
Благодаря много за отговора. Ще опитам и ще прочета повече за solution, за да си го изясня :)
Solution е обединението на повече проекти в един solution. Файла е .sln, като го отвориш ще ти се заредат всички проекти в този solution. Както каза колегата стига да са направени по този начин.
Благодаря. Успях да го отворя. И аз ги правя в един solution домашните.