Очила за компютър ?
Здравейте,ползвате ли някакви очила за да се предпазвате от облъчването от монитора?Предложете някои ако сте доволни от тях,че нямам проблеми с очите но усещам,че тръгват ме болят от дългото стоене пред монитора.
Здравейте,ползвате ли някакви очила за да се предпазвате от облъчването от монитора?Предложете някои ако сте доволни от тях,че нямам проблеми с очите но усещам,че тръгват ме болят от дългото стоене пред монитора.
Проблемът не е облъчването, защото модерните монитори не са толкова тегави в това отношение, а просто, че стоиш много време и се изморяваш. Същият ще е ефектът от четенето на книга, макар и облъчването да го няма. Иначе дори и рефлекторните бездиоптърни очила не са напълно безобидни ако няма реална причина да ги ползваш. Съветвам те да отидеш на очен лекар, за да ти предпише подходящи за теб ако имаш нужда. Аз се разминах само с изкуствени сълзи за овлажняване.
Здравей препоръчвам ти очила Gunnar - направени са специално за дълго стоене пред компютъра и са най добрите в момента намират се нови около 100 - 120 лв. Ползвам ги от няколко месеца и ефектът е голям, също така инсталирай си на компютъра програмата f.lux.
И аз си мислих за Gunnar.Твойте с жълтите стъкла ли са или с кристал ?
Значи,тези стъкла не променят много цвета така ли ?
Ходил съм на излесдване и нямам нужда от очила,но последните седмици седя по повече и очите ме болят от преумора,затова питам за очила,които просто намалят негативните последици.