Профил
Loading...
+ Нов въпрос
sidopk avatar sidopk 0 Точки

Проблем с домашните

Здравейте. Имам проблем с първите две домашни, като за домашното за Bug Tracking Systems като коментар е написано "Не мога да вляза с юзъра и паролата. Може и при мен да е проблема. ". Аз мога да влезна и с юзъра и с пощата и не ми дава проблем, помолих един приятел да се логне той също успя, затова си мисля, че не е в мен проблема. Относно домашното за Test Cases, Test Scenarios, Test Execution  ми е написано, че нищо не работи, а нещата при мен не са така - всичко си работи и е ОК. Следвах инструкциите за това, как да изпратим домашното. В Main.java съм сложил решенията на всички задачки от Problem 8 и Problem 9, мисля че така трябваше. Как може да оправим нещата, има ли към кого да се обърна и какво трябва да направя.

Поздрави :)

Тагове:
0
QA Fundamentals
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Здравей,

Няма как да разбереш кой е проверяващия, за да обсъдите проблемите, но е възможно и той да е объркал нещо. Може да постнеш точно какво са ти казали и да се надяваш някой да си познае коментара :) Въпреки, че ще се наруши анонимността така.

Поздрави.

0
krasimirzlatev avatar krasimirzlatev 0 Точки

тогава къде е гаранцията, че въобще домашното е погледнато и, че този който е правил опит да го погледне има представа какво гледа?

Каква тежест има оценката на някой си неизвестен дето не се знае какво е правил и дали е поглеждал реално домашното?

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Няма такава гаранция. Можеш да маркираш отговора му като некоректен и неполезен. За съжаление винаги има хора, които се отнасят несериозно към обучението.

0
lgoychev avatar lgoychev 24 Точки

Здравей sidopk,

Единственото в случая което можеш да направиш е да върнеш на коментара "Некоректен" или "Безполезен" , но не съм сигурен дали това се връща като feedback на този който те е оценил, ако не се връща ще е добре да се връща, така той ще види че си сложил некоректен и ще се замисли точно както ти си се замислил защо нещо не е както трябва. 

А другия вариант е просто да се насърчават колегите, да проверяват домашни и да връщат коректни коментари. Тогава ако получиш повече от един коментар със същия проблем вече наистина има проблем ако не няма проблем :) 

Успех :) 

0
01/08/2015 19:36:58
Debss avatar Debss 17 Точки

Съжалявам за спама на поста на колегата, но не ми се искаше да отварям нов въпрос. Дано помогне, ако някой има същия проблем.

Гледах лекцията за Test Automation Introduction и успоредно правя упражненията, които се показват. Така стигнах до  примера с отварянето на браузъра - зареждане на http://softuni.bg и последващо затваряне на браузъра. Пуснах този код:

 

Цъкнах Run. Излиза ми грешка:

 

Потърсих решение на проблема в google - пишеше да изтрия  plugin-container.exe от папката на Mozila, но и това не помогна.

Това, което тръгна бе:

Самата конструкция е:

 

Въпроса ми е ако на изпита ни се наложи да пишем подобен код, системата ще приеме ли моя код?

ModEdit: Забранено е цитирането на повече от 15 реда код във форума. Моля използвай Pastebin или Github за целта.

0
03/08/2015 15:46:35
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Проверките ще са ръчни, а не чрез система. Ако се използват някакви зависимости, които не са описани като код или в maven build-а, е хубаво jar-овете или .dll-ите да са в папката на проекта, за да може проверяващия да успее да пусне проекта.

За съжаление не виждам решението, което уж трябва да е предоставено в този пост, тъй като някой услужлив модератор е решил да го изтрие. Ако може да качиш кода в github/pastebin за да го видим и изкоментираме, ако има нещо специфично.

0
Debss avatar Debss 17 Точки

Вместо selenium.quit() - при мен работи това. Надявам се линка да работи.

0