Файлов формат за условията на задачите
Забелязах, че условията на задачи предоставени за подготовка за изпита са в .docx формат. Би ли било възможно да ги има (и) в някой друг по-отворен и лесно достъпен формат?
Не бих искал да инсталирам платен софтуер на Microsoft само, за да видя условията на задачите. Засега използвам програмата TextEdit (под Mac OS X) за прост преглед, но тя не поддържа картинки и други елементи от docx (мисля, че поддържа повече неща от .doc формата).
Друга алтернатива е да качвам файловете в Google Drive, където мога да видя всички елементи от условието на задачата.
Все пак не съм сигурен точно кои интернет услуги ще са достъпни по време на изпита, бих искал да съм сигурен, че ще мога да видя цялото условие на задачите.
Възможно ли е да бъдат предоставени поне по време на изпита в .pdf, .txt и/или .html формати?
Благодаря!
Дам, това маи ще е по-добрия вариант, понеже представете си вариант, Offica-а ми е стар и документа просто не се отваря - какво правим ;)
След първия изпит и аз видях, защо трябва да са на хартия.
Наистина много трудно ще се гарантира да не се изнасят ако имаш файл на компютъра с условието.
И сега някой ако мн иска може да ги препише или снима, но доста по-рядко.
Най-малкото изкушението не е толкова голямо.
Ако се дават дигитално ти вече като не си на изпит също ще ги имаш и е по-вероятно да се изкушиш да ги пратиш на приятел в друга група.
---
Все пак условията на домашните и всякакви други документи бих предпочел да не са на Word. Има толкова много по-отворени формати. Например в txt файл може да се ползва Markdown, PDF е стандарт за portability при rich text документите. HTML се поддържа навсякъде, форматът е отворен.
Може би ще пусна пак тема във форума по-късно, но за задачите на самия изпит считам въпроса за приключен.
Мерси!