Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

[QA Fundamentals] Lab Selenium - problem 4

Здравейте, имам проблем с втората част на решението на задача 4 от лаба. След като изпълня всичко, както трябва пак ми гърми кода. Пробвах няколко варианта, но вероятно бъркам при въвеждането на последния webelement - full name. Ето решението ми ТУК! 

Малко помощ няма да е излишна :)

 

Тагове:
1
QA Fundamentals
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Елементът в страницата не е с ID "validFullName". Не използваш ли inspect element или IDE приставката, за да видиш съответния селектор?

0
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Ами използвам го и намирам това - <div class="userName"> Камен Дамянов </div>. а в IDE приставката не ми дава value, както на username и password. Може и да бъркам някъде де...Или пък да е, защото не разпознава кирилица?

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

IDE приставката трябва да е пусната, за да ти показва това. Ако не ти показва нищо, има в контекстното меню Show available commands. Иначе, да, това е елементът -  " <div class="userName"> Камен Дамянов </div>", който както може би сам забелязваш никъде няма атрибут "id", нито стойност "validFullName" :-)

Алтернатива, която се води стабилна ед а се ползва xpath. Този елемент можеш, ако имаш приставката Firebug (т.е. от контекстното меню ти се показват и Inspect element и Inspect element with firebug, и избереш второто) когато го намериш, да му кликнеш десен бутон и copy xpath и да го намериш по xpath, вместо по id.

2
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Хмм, да, май стана като го направих с xpath, макар че при копирането ми го изкара по друг начин. И махнах това, за да мине тестът успешно най-после: 

assertEquals("/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div[1]/div[1]",fullName.getText());
0