Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
goldynne avatar goldynne 26 Точки

[QA Fundamentals] Selenium WebDriver

Здравейте, минавам в момента лекцията Test Automation Introduction и правя паралелно това, което Иван показва. На 1:35:51, където добавя WebDriver selenium, при мен Alt+Enter не импортва нищо. Това, което излиза при мен може да се види на този скрийншот: http://i.imgur.com/yeLDIdr.png. Добавила съм maven dependencies, както може да се види тук: http://i.imgur.com/uRCjS6a.png. Какво трябва да избера или добавя в случая? Благодаря предварително.

Тагове:
0
QA Fundamentals
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки
Best Answer

Здравей,

Както можеш да видиш от ляво в списъка с файлове, pom.xml е подчертан в червено, т.е. има грешка в него.

На скрийншота, който си дала, се вижда и че в самият файл има червено след <dependencies> тага. Ако посочиш червеното, най-вероятно ще ти изкара и каква е грешката, но ще ти я кажа, защото я виждам - тагът <dependencies> не е затворен, т.е. липсва </dependencies> след последното затваряне на </dependency>

Представи си го като

Зависимости:

       Зависимост 1:

               Селениум

       Край на зависимост 1

       Зависимост 2:

               Някаква друга зависимост

       Край на зависимост 2

Край на всички Зависимости

2
goldynne avatar goldynne 26 Точки

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор! Това беше проблемът. :)

0
goldynne avatar goldynne 26 Точки

Здравей, Ванка. Отново имам същият проблем сега като правя домашното. Предният път всичко се оправи след като поправих pom файла. Този път няма грешки в него, но отново не ми дава да добавя WebDriver. Грешката, която дава е "Cannot resolve symbol 'WebDriver" и не мога да разбера сега какъв е проблемът. Ето и скрийноти: http://i.imgur.com/KiU0PdZ.png и на зависимостите: http://i.imgur.com/ICPf8Yz.png. Една от опциите в drop down menu-то е "Add maven dependencies". Пробвах и от там, интересното е, че има възможност да се добавят предните версии 2.45.0 и 2.46.0 на maven зависимостите. Пробвах и с тях, но пак не става. Какъв може да е проблемът сега? Благодаря! 

0
goldynne avatar goldynne 26 Точки

Всъщност оправих го с дясно кликане на pom файла > Maven > Reimport. ;)

0