Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Mitcom avatar Mitcom 2 Точки

Намиране на inbox адрес в АБВ

Здравейте колеги имам следното затруднение във връзка с Problem 5. Test mail sending и по специално точка 8. Go to inbox. Когато кликна с десен бутон на мишката върху полето "Кутия" в АБВ за да изкарам адреса му, не се появява стандартното падащо меню с "Inspect element with firebug", a вместо него изкача някакъв досаден pop up (както на скийншота който съм приложил). Някой има ли идея как да заобиколя този проблем за да стигна до inboxa и да продължа с изпълнението на следващите стъпки. 

скрийншот - http://postimg.org/image/m4eqhacq5/

Поздрави,

Юлиян 

0
QA Fundamentals
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки
Best Answer

Това предполагам знаеш какво е :)

/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[4]/div/div[2]/div/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td/div/div

а това е бонус за по-следващата стъпка :)

/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[4]/div/div[2]/div/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td/div/em

1
15/08/2015 08:29:56
Mitcom avatar Mitcom 2 Точки

Благодаря за помощта колега адресите работят :) 

0
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Вторият xpath случайно за отварянето на писмото от т.9 ли е ? Защото пробвам, след това цъкам команда click() и не се получава. 

0
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

За т.9 мисля, че не ти трябва да .click();ваш на писмото. Подателя и събджекта може да ги вземеш и сравниш от инбокса.А това, допълнителното, което съм постнал, е за т.10. Там отново е сравняване на една стойност с друга.

0
15/08/2015 08:32:06
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Можеш да спреш Javascript-а на браузъра, който ползваш, потърси в гугъл как става това за твоя браузър.

Другия вариант е да кликнеш някъде около кутията, където няма различно контекстно меню и като отвориш инспекцията, да търсиш по дървото къде е кутията - малко по-трудоемко е да разтягаш елементите от дървото, но за не повече от 5 мин си намерил къде е кутията :)

1
Mitcom avatar Mitcom 2 Точки

Благодаря за помощта ще пробвам първия вариант :) 

0