[QA Fundamentals] Може ли в един и същи TEST на Web Driver да се работи в два сайта
Здравейте, имам въпрос. Как да работя по автоматизация на един тест върху два сайта. Конкретно - става въпрос за "Забравена парола" в тест на login form. Когато ме пита къде да прати новата парола - пускам мейла от абв.бг и на долния ред слагам .get. Като изпълнява теста все пак влиза в АБВ, но ми дава следната грешка:
"org.openqa.selenium.remote.UnreachableBrowserException: Error communicating with the remote browser. It may have died.".
Как се процедира в този случай ? Правим още един нов тест ли ?
Ето феноменалния ми код :) . Това измислих, за да съчетая тестовете. Може е дървено, но... Обаче вече час мъча да отворя новото писмо, което е дошоло, за да го сложа с бутон OpenMail и By xpath...
При мен кода ти гърми за друго нещо
Unable to locate element: {"method":"xpath","selector":"/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[4]/div/div[2]/div/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td/div/div"}
Command duration or timeout: 1.96 seconds
Което се оправя с някакъв wait, тъй като се опитваш да уцелиш кутията, докато пише АБВ Зареждане.
Да, ще го оправя с Thread, и още един колега това го забеляза. Идеята ми е следната. Когато вляза в inbox (кутия) и цъкна с десен бутон на мишката на писмото, което ми праща Supertoys за нова парола и username, не ми излиза да inspectiram елемета s xpath, id, class или нещо такова, а допълнително падащо меню с команди: Овори, печат и т.н. Опитах да спра java scripta, опитах да го намеря като дам просто на сивото поле и inspectiram...и не става, и не става.