Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

[QA Fundamentals] Може ли в един и същи TEST на Web Driver да се работи в два сайта

Здравейте, имам въпрос. Как да работя по автоматизация на един тест върху два сайта. Конкретно - става въпрос за "Забравена парола" в тест на login form. Когато ме пита къде да прати новата парола - пускам мейла от абв.бг и на долния ред слагам .get. Като изпълнява теста все пак влиза в АБВ, но ми дава следната грешка: 

"org.openqa.selenium.remote.UnreachableBrowserException: Error communicating with the remote browser. It may have died.". 

Как се процедира в този случай ? Правим още един нов тест ли ?

Тагове:
0
QA Fundamentals
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Дай все пак 2-3 реда код да видим :)

0
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Ето феноменалния ми код :) . Това измислих, за да съчетая тестовете. Може е дървено, но... Обаче вече час мъча да отворя новото писмо, което е дошоло, за да го сложа с бутон OpenMail и By xpath...

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

При мен кода ти гърми за друго нещо

 Unable to locate element: {"method":"xpath","selector":"/html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[4]/div/div[2]/div/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td/div/div"}
Command duration or timeout: 1.96 seconds

Което се оправя с някакъв wait, тъй като се опитваш да уцелиш кутията, докато пише АБВ Зареждане.

0
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Да, ще го оправя с Thread, и още един колега това го забеляза. Идеята ми е следната. Когато вляза в inbox (кутия) и цъкна с десен бутон на мишката на писмото, което ми праща Supertoys за нова парола и username, не ми излиза да inspectiram елемета s xpath, id, class или нещо такова, а допълнително падащо меню с команди: Овори, печат и т.н. Опитах да спра java scripta, опитах да го намеря като дам просто на сивото поле и inspectiram...и не става, и не става. 

0
Gerginski avatar Gerginski 3 Точки

Принципно да. На последното домашно, което трябва да събмитнем до понеделник, последната задача беше умишлено да фейнем нещо по първия тест и, ако това стане, да подаден грешката и да създадем ново Issue в GitHub. Пробвах и стана с тези два сайта (abv.bg и GitHub), но не знам какво се случва в твоя пример. Както казва Ванката, пусни малко код.

 

 

0
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Пуснах в горния коментар :) Просто, ако някой може да намери тоя xpath...Ще съм много благодарен.

0
15/08/2015 13:18:38
Gerginski avatar Gerginski 3 Точки

Здравей, работи перфектно. xpath-а ти е правилен. Едиственото нещо, което направих е, че обединих втория и третия тест, защото няма смисъл да минаваш два пъти през втория. Другото нещо, което направих, е че добивих 2 сек. sleep, след като натискаш бутона да се логнеш в абв. Малко по-бавно зарежда абв и затова не ти намира xpath-а за инбокс веднага. И аз имах същия проблем с абв и предположих, че е това. Ръннах го по този начин и мина без грешки до край (до кликането на инбокс).

1
Atanasov_88 avatar Atanasov_88 39 Точки

Мерси за отговора. А как намираш xpatha, с който се отваря самото писмо. Защото на мен ми излизат некви подменюта на АБВ и изобщо не ми дава да го inspect-ирам с fire bug-а ?

0