Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
miroLLL avatar miroLLL 95 Точки

Курсът "Алгоритми Септември 2015" подходящ за?

Здравейте,

след като записах курса, се запитах за какъв тип студенти е подходящ той? За начинаещи, за напреднали? Тъй като съм начинаещ реших да попитам, уместно ли е да го записвам, след като нямам никакви познания в областта?

И добра идея ли е да го съчетавам с Basic курса август-2015г.?

1
Open Courses
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Ако нямаш никакви познания от света на програмирането, по-добре мини курса Programming Basics и още няколко след него преди да се запишеш за курс от ранга на "Алгоритми" - тук нещата стават доста по-сериозни откъм специфичен начин на мислене и мислене спрямо възможностите на една компютърна система. Курсът по "Структури от данни" е много подходящо (и според скромното ми мнение задължително) изискване за записване на курса по "Алгоритми". :)

4
Karlie avatar Karlie 438 Точки

...а за "Структури от данни" е задължително изискване курсът по ООП.

В началото на сегашното издание по "Структури..." имаше съвсем начинаещи хора, които го бяха записали и бързо се отказаха. Според мен е редно при обявяването на такива курсове да се посочва какви са необходимите знания на записващите го.

2
butanfire avatar butanfire 32 Точки

Алгоритмите са важни за всеки програмист.

Има специфики, понеже има разни Структури от данни (граф/мраф) , които няма как да имплементираш алгоритъм за сортиране/търсене, ако не знаеш как да го построиш? :)

За Структурите не съм ходил, жалко че изпуснах, но не е леко занимание! :)

 

Поздрави,

Владо

0