Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Yavor2012 avatar Yavor2012 15 Точки

Локализиране на Gmail Password field

Колеги, от няколко часа се мъча да се логна в Gmail и леко удрям на камък. Полето Email го минавам абсолютно стандартно с id и след това sendKeys(); На следващата страница , когато ми излиза Password кода гърми. NoSuchElementException, което доколкото разбрах означава, че на намира такъв елемент. Използвам Идето на Селениум и то ми показва няколко варианта за мачване на въпросното поле, сред които:

-//input[@id='Passwd'], като xpath.

-id=Passwd , като id.

-css=#Passwd, като cssSelector.

Изпробвам всичките варианти и всеки път достигам до тази грешка. Сигурен съм , че това е локацията , но не разбирам защо идва грешката. Ще ви бъда благодарен за малко помощ.

Поздрави!

Тагове:
0
Open Courses
softuniobserver avatar softuniobserver 73 Точки

Дали използваш wait преди да работиш с password? Ако не, значи кода ти се изпълнява по - бързо от колкото се рендира страницата и затова става тази грешка.

http://docs.seleniumhq.org/docs/04_webdriver_advanced.jsp

 

1
18/08/2015 15:36:14
Yavor2012 avatar Yavor2012 15 Точки

Сега погледнах. Не използвам. Принципа ми е : WebElement passField=drive.findElement(By. // и тук вече според зависи какво търся); После passField.sendKeys(  и тук паролата);

Гледам да спазвам точно инструкциите. 

 

0
softuniobserver avatar softuniobserver 73 Точки

Инструкциите на лаб - а ли спазваш? Там (abv.bg) email и password са на 1 страница и полетата са се заредили вече. В gmail двете полета са на различни страници.

(https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=mail&continue=https://mail.google.com/mail/#identifier)

(https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=mail&continue=https://mail.google.com/mail/#password)

 

1
Yavor2012 avatar Yavor2012 15 Точки

Не от лаб-а. Те са различни. Трябваше да сваля и chromedriver.exe , за да влезе изобщо в Chrome. И да - Първа страница минава без проблем, това е полето с юзъра и на втора страница гърмим, опитвайки се да локирам полето с паролата. Не схващам защо. 

0