Програма по софтуерно инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
VenciTerziev avatar VenciTerziev 22 Точки

Оценка за Db Apps

Здравейте, искам да попитам какво се случи с оценките от изпита ? Някъде бях видял, че в понеделник трябва да са готови, а още ги няма. Поздрави :) 

Тагове:
5
Advanced Level: Back-End
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 832 Точки

Моята последна информация е, че днес ще ги качат. Може би и крайната оценка също.

1
a.angelov avatar a.angelov 1331 Точки

По-добре да не бяха пускали мейла, че до края на седмицата ще има оценки... smiley

13
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

Те седмици много, не са казали коя седмица :D

Майтапа настрана. Мисля, че понеделник ще се появят оценките по някое време. Нещо такова ми се върти в главата, може и да съм си го измислил, знам ли вече :)

1
23/08/2015 16:47:21
a.angelov avatar a.angelov 1331 Точки

Нямаме бърза работа прицнипно, ама така като ти каже някой официално, че нещо ще е готово до еди кога си... smiley

1
zh.stoqnov avatar zh.stoqnov 103 Точки

Има вече коментар за изпита, но оценката липсва.

0
a.angelov avatar a.angelov 1331 Точки

Винаги е така - скоро ще има и оценките.

0
enevlogiev avatar enevlogiev 1169 Точки

Здравейте, колеги.
Може ли да поискам второ мнение за оценката ми. Целият коментар е:
"В 4та задача се прави context.SaveChanges() във for цикъл, което е много грешна практика"
Първо, никъде нямам нито един фор цикъл. Второ, къде да го сложа тоя сейв, та да стане транзакционно юзър по юзър. Вие вашите къде сте ги сложили?

Ето и код:

http://pastebin.com/TL7sYFLr

1
veselinsavov avatar veselinsavov 219 Точки

for/foreach пак си е цикъл. Проверяващия е имал в предвид за цикъла, който почва на 22-ри ред. Можело е след 34-ред да сложиш context.SaveChanges(). Аз лично не бих ти направил забележка за това, от колкото за това, че на 45-ти ред изписваш, че новия потребител е добавен успешно, а чак на 82-ри го добавяш, много неща могат да се объркат и реално да не се добави :) 

0
enevlogiev avatar enevlogiev 1169 Точки

Благодаря за отговора. Горе-долу това и очаквах. Другите 25 човека, които са го направили по този начин, нямат забележки. А може и да се повече от 25.

Еdit: Ако искаш погледни авторското решение, качено е в инстанцията на курса.

0
24/08/2015 17:13:35
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 388 Точки

И аз ги записвам след като адна всеки нов елемент. Идеята ми е дори някой елемент да фейлне, това да не попречи да аднатите преди това коректно елементи да се запишат в базата. Вече ако искаме да се запише или всичко, или нищо, тогава се записва след като аднем всичко.

0
nick.genov avatar nick.genov 103 Точки

Виждам, че има вече оценки, но при мен общият брой точки е равен точно на получените точки от изпита. Имам всички домашни с проверки и т.н.

При вас как са нещата? Да няма някакъв бъг? :)

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6883 Точки

Ми... ако изпитът е 80% както би трябвало да бъде, значи ако имаш 100+ точки на изпита, имаш 80 за курса и всички домашни и т.н. още 20% и имаш 100% за курса демек 100 точки? :)

0
24/08/2015 19:14:40
nick.genov avatar nick.genov 103 Точки

Не съм сигурен, че ти разбрах изречението :) 

Моят случай е леко нестандартен, защото представителят на отбора ми за екипния проект не се яви да го защити. Писах мейл до екипа с линк към гитхъб профила на проекта, даже и с теб говорих на живо след изпита. Та сега не знам дали не съм санкциониран като "записал се, а не участвал" :) Все пак не е едно и също да не участваш и да не успееш да си представиш проекта. Даже може да се помисли за някаква поправка в подобни случаи. 

 

2
24/08/2015 19:34:55
Extensa avatar Extensa 6 Точки

И при мен е подобен случая.Общият брой точки е с единица по-висок от получения на изпита. :)

1