Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Здравей колега!

За да мапнеш от Databse First с MySQL трябва да имаш инсталиран провайдър за MySQL. Това става като в проекта си добавиш:

1 : Oт NuGet Manager- a Mysql.Data.Entity това е провайдара който ти трябва.

2 : След това трябва да добавиш следния connection string в App config- a http://pastebin.com/RKNqBimq и заместиш с товите данни.

3: След това при създаване на Database First трябва вече да ти се появи възможност да ползваш MySQL провайдъра

Поцедурата е същата като при MSSQL провайдъра Database First

ПС. Може да ти създаде доста главоболия докато го нагласиш, ако има нещо питай ще го оправим.Ето тук може да следваш и този туториал който отких, а има и други http://lvasquez.github.io/2014/11/18/EntityFramework-MySql/

Поздрави.

1
21/08/2015 01:27:01
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

И в допълнение на горния отговор - много е вероятно да се наложи да направиш още нещо /в нашия екип по проекта от DB Apps трябваше да го направим, защото в противен случай VS гърмеше, че MySQL пръвайдъра не е съвместим с EF 6/, а именно да копираш три dll-ки в папката на VS, тъй като се оказва, че тези, които са там по някаква причина са стари версии. Ето тук може да прочетеш кои са файловете откъде да ги копнеш и къде да ги сложиш /best answer-а - жълтото каре и edit-а под него/:

http://stackoverflow.com/questions/21206184/cant-use-a-mysql-connection-for-entity-framework-6

1
21/08/2015 08:55:17
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

a.angelov е прав имаше доста изнервяне и кофти ситуаций с този MySQL на екипния проект.Това което си споменал ме мъчише доста защото дава един гаден ексепшън , че версията ти е стара и неможе да я замести в асемблито.Те са 3 dll - ки който можеш да инсталираш , ако инсталираш само тази която ти дадох по горе няма да имаш проблем.

0
patrik avatar patrik 26 Точки

Здравейте колеги, от няколко дни се мъча да вдигна Databse First с MySQL, но за съжаление не ми се получават нещата защото изобщо не виждам mysql провайдъра още при конекцията! Направих всичко което сте написали по горе. Пробвах когато си пиша конекцията като стринг в самото приложение и по този начин се получава. Вече нямам идеи какво даправя и къде може да е грешката че не виждам mysql-a

0
14/10/2015 11:10:16