Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
hcenov avatar hcenov 10 Точки

Домашна работа - Programming Basics 22.08.2015г.

Здравейте, smiley

бих искал да попитам относно домашното от 22.08.2015г. /Събота/. Към този линк може да видите моята работа и ще се радвам да получа коментари за изработването и. Признавам си последните две задачи съм ги направил с помоща на този форум и четене от Google.

http://dox.bg/files/dw?a=17b9a9b507

Приемам всякакви препоръки занапред както и критики. laugh

Поздрави!

1
Programming Basics
PavelManahilov avatar PavelManahilov 216 Точки

 Здравей, колега. За задачата Age after 10 Years пробва ли да въведеш датата си на раждане във формат dd.mm.yyyy, Защото при мен работи само ако я въведа във формат yyyy.mm.dd. В офиса съм и мога само през сайт да рънна кода, затова си я провери и ти. Също така си сложил "проекти" в салюшъна които по принцип не трябва нищо да правим на тях, просто трябва да си поразцъкаме дебъгера и MSDN. В условието си пише, че не трябва да предаваме нищо за тези задачи - You do not have to submit anything in your homework for this problem. Всичко друго изглежда добре.

Сега остава въпросът дали изхода на конзолата ни трябва да е идентичен с Expected Output на всяка задача. Примерно Problem 9.       Print a Sequence , числата в примера са разделени със запетайка, а при теб всяко е на нов ред. Според мен трябва да са идентични, като в примерите

 Другото иглежда добре и като гледам някои неща са различни от моето, така, че ще ми е полезно и на мен :)

0
24/08/2015 14:00:14
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

Здравей Христо,

Първо - поздравления! използвал си много разнообразен и добре подбран синтаксис!

Има малки детайли само които можеш да подобриш:

            Console.WriteLine("Enter your birthday in format(dd.mm.yyyy):");
            DateTime userBirthday = DateTime.Parse(Console.ReadLine());

Ти изрично искаш датата във формат "dd.mm.yyyy", което е разумно уточнение, но моят компютър е настроен да разпознава като дата само формат mm/dd/yyyy - и затова твоята програма при мен хвърля exception:

Enter your birthday in format(dd.mm.yyyy):
13.02.1985

Unhandled Exception: System.FormatException: String was not recognized as a valid DateTime
Решението: DateTime userBirthday = DateTime.Parse(Console.ReadLine(), CultureInfo.CreateSpecificCulture("bg-BG"));

Така твоята програма си сетва настройки за DateTime и става независима от локалните натсройки на компютъра на потребителя.

Също, ако някой е роден на 24.9.1985 - той ще навърши 30 годиини тази година, но още не е навършил - с една if/else конструкция можеш да добавиш и тази коркеция.

За събирането на стрингове повечето хора в началото не се справят с това - твоите, работят, едно уточнение само:  за събиране на стрингове има по-добри практики от "+" - на този етап поне използване на placeholders - ето малко варианти:

https://github.com/KatyaMarincheva/Programming-Basics-2015-Monitoring-Group/blob/master/01.%20Introduction-to-Programming-HW-Syntax/04.%20Strings/Strings.cs

И за споделяне на код - най-добре https://github.com/, или http://pastebin.com.

Програмите ти са отлично направени, няма много какво да се каже в допълнение :)

1
PavelManahilov avatar PavelManahilov 216 Точки

  Здравей, един може би леко тъп въпрос, но още съм начинаещ, та като слагаш този ред CultureInfo.CreateSpecificCulture("bg-BG") , това значи ли, че ако някой който не е в бг рънва кода има възможност отново да получи Exception?

0
Jinjaar avatar Jinjaar 348 Точки

Не това означава че му казваш изрично че формата на датата трябва да е формата който е приет за България. :)

1
24/08/2015 14:01:39
PavelManahilov avatar PavelManahilov 216 Точки

Ясно, само че сега с този ред ми изкарва тази грешка - The name 'CultureInfo' does not exist in the current context. Някаква идея къде може да е проблема, другия код е същия като на колегата

0
Jinjaar avatar Jinjaar 348 Точки

Браво видях ти домашното справил си се с задачите.Имам забележки за подредбата и именуването на проектите, ако пред всеки преоект слагаш номера на задачата - пример 01.PrintOnConsole и тн. ще се подреждат по номер и е много по удобно за теб и за съмия проверяващ.Също така на задачата Print Long Sequance обърни внимание че не принтираш всички числа,това е така защото ги принтираш всяко на отделен ред и конзолата неможе да ги побере , затова връща последното което може да побере.Принтирай ги на един ред разделени с разтояние или разтояние и запетая зада избегнеш това.Формата на DateTime е така като каза колегата по горе от мен.Браво за положения труд продължавай напред :)

0
hcenov avatar hcenov 10 Точки

Благодаря Ви за всички препоръки към задачите. Занапред ще спазя Вашите съвети. Ако мога да бъда полезен с нещо питайте, ако не го знам ще го намеря и ще Ви отговоря.

Относно задачите със звездичка да за мен са трудни на този етап няма какво да кажа, че ги разбирам веднага, но мисля, че с повече решаване на примери това ще се коригира. smiley

 

1
24/08/2015 14:47:13
nasko123 avatar nasko123 1 Точки

Здравейте, аз го направих така

 

http://pastebin.com/DdQaabyC

 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.