Защо се насърчава липсата на умение и желание да се търси информация преди да се попита?
Забелязвам тенденцията в този форум да се случва следното:
1. Някой пуска тема във форума, която ако й бъде изкопирано съдържанието в гугъл директно, отговорът ще излезе на първо място
2. Нареждат се 100 човека да отговарят едно и също, естествено правилния отговор, вместо да посочат че подобно нещо може да се намери лесно в гугъл
В крайна сметка не е форумът на бгмама, където средното мисловно ниво граничи с нулата, тук ще бъдем бъдещи софтуерни инженери, дай Боже. Трябва да се научим как да извличаме информация от вече готови източници. И този навик трябва да се развива у всеки. Когато отговаряте на такива въпроси, карате човек да се чувства достатъчно комфортно, че да зададе още милиони такива въпроси. Това може да е ваш бъдещ колега в работата, който да ви сръчка в ребрата докато работите, за да ви пита например как да направите интеджър в стринг, вместо да го провери в гугъл (не съм пробвал, но съм сигурен, че на 1ви резултат е верният отговор в гугъл)
Тези въпроси с всеизвестна истина за отговор или с отговор, който е на 1ви резултат в гугъл, дори и да е зададен въпросът по най-кривия начин, не са само от сферата на програмирането, до колкото виждам във форума. Тук се превръщаме в една своеобразна бгмама, в която се пита как да се стигне от точка А до точка Б, как да се направи чийзкейк, как да си вържем връзките на обувките и прочие неща, които не бих нарекъл глупости, а по-скоро топла вода, която вече е открита и предлагам да си спестим преоткриването й. Така и така няма търсачка във форума, нека не го пълним с толкова много теми.
P.S.: Може да биете минуси, защото виждам, че го правите когато кажа на някой, че не си е направил елементарното усилие да си напише въпроса в гугъл сърч бара.
Ами препокриваш ми поста, нали? Нали това попитах - защо насърчавате писането на такива въпроси? Когато някой зададе такъв въпрос, не трябва всички да се изсипват да му отговарят. Ако не се насърчаваше този тип постване, щеше значително да намалее :)