[Exercise] Operators Expressions and Statements - Problem 7: First Bit
Здравейте!
Извинявам се, но тук не ми е съвсем ясно, това ли трябва да е кода на упражнението:
Питам ви, т.к. в Hints, 4. е казано, че n е примерно 51, което трябва да е input нали така или аз нещо не разбирам условието на задачата?
EDIT: ако не се лъжа, аз май съм решил по-скоро 8 задача p-th BIt, а не 7ма с този код :D
Здрасти!
Не си ме разбрал / понякога и на мен ми е трудно :D / - по моя код, аз въвеждам числото 51 и гледам неговите битове, но твоя пост ме наведе на мисълта, че може би това е идеята - да се въведе друг тип променлива и да се търси, в случая 51я бит.
Точно това питах, дали аз бъркам условието на задачата / което явно е така /, защото аз имах друго предвид първоначално :)
Благодаря!
Такамм, ако не си го разгдал все още, условието е, че искат от тебе да намериш бита на позиция 6 да кажеме, дали е 1 или 0. Аз лично за да ми е по лесно използвам Console.WriteLine(Convert.ToString(number, 2).PadLeft(8, '0')). Защото ако имам числото 51 ще ми го конвертира в козолата в бинарно презентиране 00110011, а ако напиша 1 в бинарно презентиране конзолата ще принтира 00000001 и когато използваш 51 >> 6 и резултата сложиш в (Convert.ToString(number, 2).PadLeft(8, '0')) аз лично го използвам за да мога по-лесно да си проследявам процеса и да видя какво става, но имаи впредвид, че това действие работи бавно за това го използвай като информативен резултат . ще видиш след отместването на 6 позиция, какъв е бита 1 или 0 и следователно същия този бит ще се сравни с 1 като оператора е & и действа 1 & 1 = 1, а 1 & 0 = 0;
Надявам се да съм ти помогнал с нещо, ако мога да съм ти полезен с нещо пиши по всяко време.
Поздрави,
Хаха аз съм по-старомоден и си пиша битовете на листче едно под друго :D
Благодаря за инфото и за помощта!