30.08 Programming Basics Exam - Problem 4 & 5

Дообре, правя темата наново, защото старата ми се изтри поради нарушение на правилата. Извинявам се, свикнах в stackoverflow да си пиша кода в самия пост. Така няма значение, та за изпита на 30ти, беша "леко" по-труден от миналите :D

Въпроса ми е към 4тата и 5тата задача, първите 3 бяха лесни, но на 4ата фанах само 25 точки а на 5тата 60/100 ама ми минаваха нулевите и незнаех какво съм забравил.

Значи първо 4та задача: Мисля си че не бях далече от топлата вода та просто искам да попитам какво съм забравил/объркал. През задачата имах около 5 версии, но като че ли тази беше най-сполучлива въпреки че даваше 0 тояки. КПК-то не ми беше в главата в тоя момент и кода е малко неразбираем, ако нещо неразбирате защо правя, питайте. Също така класовете са в един файл, защото judge-a не зима цял solution.

Ето и кода: http://pastebin.com/uMjvyWxZ

А сега 5тата, за нея просто не се сетих защо не ми минават повече от 60 точки, не я мислих много, времето ми отиде по 4тата задача най-вече, но все пак мисля че ще е добре да разбера защо, за да избегна подобна грешка в бъдеще.

Ето и 5та задача: http://pastebin.com/MSJRC9Vf