Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

zdgeorgiev avatar zdgeorgiev 57 Точки

SoftUni - Велопаркинг

Здравейте колеги,

Прегледах форумът из основи и не успях да открия подобна тема. 

След като пролетта официално е тук и температурите навън започват да се покачват, доста хора се ориентират към велосипеда като основно превозно средство(включително и аз). Имам огромното желание да идвам до СофтУни с колелото си, но липсата на подходящо място за паркинг ме възпира. Предложението ми е да се постави велопаркинг в паркинга зад СофтУни. Ако има възможност и да е под зоркото око на охраната на входа на паркинга ще е страхотно, тъй като аз лично се притеснявам да оставям байка си без надзор(ако ми го откраднат, ще си прережа вените :D), а и все пак в този района на столицата се навъртат доста тъмни и съмнителни субекти.

Аз лично съм готов да заплащам някаква сума, за да може да ползвам подобно съоръжение.

Какво вашето мнение по въпроса колеги?

Поздрави и хубав ден smile

jabalka avatar jabalka 960 Точки
Best Answer

Такааааа. Ако някой е пропуснал балоните и съобщението в залата:

На 19.08.2014 направихме официалното откриване на Велопаркинга :)

Намира се на паркомястото до трафопоста, точно срещу охраната. Ползвайте го с кеф.

И помнете, че ще го има, докато си плащаме наема за паркомястото.

Наемът е 60лв на месец. Платила съм първия, наемът се плаща на 15-то число всеки месец. От събраните пари има още 110лв. Това значи, че имаме парички да си го платим за още един месец - до 15-ти октомври.

За следващия месец финансите няма да стигнат. Така че, хора, ако искате да продължим да имаме паркинг и за напред - знаете схемата - доброволни дарения - намирате ме, давате ми парички и така. 3-4лв на човек на месец, ако всички се включваме, би трябвало да са напълно достатъчни. Това е.

Хубав ден, колеги!

Kasskata демонстрира начина на употребаAnd we are all happy

5
30/08/2014 21:11:10
george.ivanov avatar george.ivanov 20 Точки

Поздравления за успеха на начинанието! Смятам да ползвам тази екстра. Бурканът работи ли в събота?

0
george.ivanov avatar george.ivanov 20 Точки

Поздравления за успеха на начинанието! Смятам да ползвам тази екстра. Бурканът работи ли в събота?

0
george.ivanov avatar george.ivanov 20 Точки

Поздравления за успеха на начинанието! Смятам да ползвам тази екстра. Бурканът работи ли в събота?

0
Todor09 avatar Todor09 24 Точки

Няма гаранции :Д

12
29/08/2014 11:19:31
zdgeorgiev avatar zdgeorgiev 57 Точки

True story!

Физическа охрана би трябвало да ги респектира малко от малко тези гадини, които си позволяват да пипат ...  I hope so undecided

1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Работил съм в голяма  структура, с много служители, много клиенти, охрана и паркинг за велосипеди отпред. Миналото лято посред бял ден откраднаха едно колело. На записа просто се установи кога е станало и как, нищо повече. Идва един човек с шапка, кляка до колелото, вади от чантичката едни клещи и по живо, по здраво!

Така че да, гаранции за съжаление няма. Естествено това не значи и че не трябва да си караме колелата :). Един велопаркинг е добра идея, но не разчитайте много много на охраната.

0
go_2_sleep avatar go_2_sleep 29 Точки

Колега,

идеята ти е много хубава и добре обоснована, но за съжаление нашето общество масово не цени този вид превоз. Всеки предпочита да се блъска с кола и да паркира върху зелени площи и тесни улички вместо да спортува 15-20 мин с колело преди и след лекция. Също така ми прави впечатление, че от СофтУни дори не отговарят на предложенията направени от нас. Нищо не им коства да кажат - до започването на ниво 1 ще има условия за еди колко си велосипеда пред входа или просто да кажат всеки да си бере грижата и да не разчитаме на тях.

Поздрави,

4
hristolilov avatar hristolilov 394 Точки

Не че съм им адвокат, но до момента хората не са взели нито един лев от нас.Няма как да очаквате да си бъркат в джобовете за глезотии, като така и така са си бръкнали вече много надълбоко за залата+обурудване :)

Ако толкова искате велопаркинг нищо не ви струва да се организирате, да съберете парички за самото съоръжение и тогава да отидете при наков и компания, за да обсъдят въпроса с собственика на сградата(не може да се ръгат железа по паркинга по желание на всеки ползвател).

Otherwise - wait.Като се видят в капитал, нищо чудно и да го направят ;)

4
TheKing avatar TheKing 9 Точки

Много добре го каза колега,  поне да кажат на тези който смятат да учат там и да ходят с велосипеди (да спортуват особено  сега пролетта и лятото (когато започва семестъра) е перфектно пък, може би ще стигнеш по бързо, зависи от къде и как минаваш де :D ).

0
go_2_sleep avatar go_2_sleep 29 Точки

hristolilov

повярвай изпълнението на това предложение няма да събори СофтУни финансово, а и тук не става въпрос за глезотия а за нещо съвсем нормално. Въпрос на желание е. Навсякъде по белия свят се правят първо условия за велосипедистите само тук се правим, че те не съществуват.

И малко оффтопик: Бъди сигурен, че са си направили добре бизнес плана и всичко вложено до тук ще се изплати още с първия прием на студенти. Не ги мисли дали са си бръкнали в джобовете те си знаят интереса :)

0
Petya avatar Petya 2461 Точки

Колеги, няма нужда от спорове. Видяхме предложението ви и сме съгласни, че ще е добре да има такова съоражение, но в момента има малко по-належащи неща от това. Малък екип сме, а и все още действаме единствено със собстевни средства, затова искам да помоля за малко търпение.

3
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Разбираме ви smile И сме търпеливи , но времето вече предразполага да ползваме велосипеди wink

Или поне тези на които им стиска да караме велосипед в София tongue-out

1
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Колеги Ето Малко съоражения за верлопаркинг, ако има много желащи, можем да се организираме и да саберем по 5 лв след приема и да купим едно такова! Аз също имам колело и лятото смятам да идвам с него!

3
TheKing avatar TheKing 9 Точки

Даже мисля, че мога да намеря хора който ще ни дадът такива неща на доста добра цена (със стабилна отстъпка ) ...ако се обадя на правилните хора де :D  макар, че не смятам да уча искам да помагам на университета да се развива и всички учащи се да се развиват и да са щастливи от пристоя си в университета.

4
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Здравейте, колеги.

Подобно на вас и аз обичам да карам колело и бих идвала с моето до университета при хубаво време. Също така не бих си вързала колелото на дърво на тротоара за няколко часа, защото... си го харесвам и с удоволствие бих го ползвала още дълги години :) Бих се радвала, ако можем да ползваме охраняемия паркинг зад сградата.

Имам предложение към всички колоездачи, които се интересуват от темата.

Искате ли за да улесним максимално екипа на СофтУни и да направим каквото зависи от нас - да се преброим и да заявим намеренията си по-конкретно. По този начин когато те имат възможност да се заемат с въпроса за велопаркинга ще имат вече информация, на която да стъпят.

Приготвих една анкета с три въпроса, отнасящи се до отношението ви към това в платения паркинг зад сградата на СофтУни да се поставят стойки за велосипеди. Разбира се, струва ми се, че ще е редно да заплащаме за тази услуга. Примерните цени, които съм дала като отговори, съм си ги изсмукала от пръстите малко, обаче има възможност вие да добавяте алтернативни отговори. Възползвайте се от нея!

Анкетата не е официална, т.е. не идва от екипа на СофтУни. И все пак се надявам, че с нея ще спомогнем процеса по сбъдване на целта ни - да има къде да паркираме велосипедите си на сигурно място.

Предлагам да поемем нашата част от отговорността по въпроса и поне да се преброим :)

Тук ще намерите анкетата. 

След като я попълните имате възможност да видите резултатите. Можете да добавяте и алтернативни отговори.

Дерзайте! :)

5
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Аз лично предлагам след като се преброим да съберем пари и да си купим един Велопаркинг (струва между 80-100 лв Нов) и след това да си плащаме едно паркомясто секи месец , да си сложим съоражението там и да си го ползваме всички. Реално едно такова нещо събира между 10-15 колелета, ако съберем 15 човека да го купим по под 10 лв, и по още 4-5 лв секи месец за самото място. Попринцип не съм напълно сигурен дали ще трябва да даваме пари за място, може на добра воля да ни се разреши да го сложим в някое ъгълче и да минем само веднъж с по-малко пари. Тъкмо ще оставим наследство на следващите курсове!

4
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Предложението ти е хубаво. И аз съм разсъждавала по въпроса. Две мисли по въпроса:

1/ Паркингът е частен. Подозирам, че за да сложим съоръжение на някое паркомясто, собственикът трябва да се съгласи.

2/ При всички положения, за да пазим доброто име на СофтУни, нека оставим време и възможност на екипа на университета да поеме въпроса както смята за добре и да не действаме през главата им. Казаха, че ни имат предвид, нека уважим това. Разбира се, както ти правиш - чудесно е да даваме констуктивни идеи с цел да ги улесним в решаването на нашия проблем :)

 

3
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Една идейка - цената за веломясто на велопаркингите драстично спада с увеличаване на броя на местата. Вместо да плащате наем, говорете със собственика (със СофтУни) за иделното, подходящо място. Инсталирайте голям, хубав паркинг, който да може да се ползва от студентите, да дава имидж на СофтУни и на сградата, и да осигури места дори за случайни колеги велосипедисти. Полза за всички с минимални разходи.

1
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

В задния двор на СофтУни, след бариерата, има едни чичковци дето охраняват паркинга. Те стоят там денонощно. Оставяш им колелото, черпиш ги едно кафенце и спиш спокойно. Въпрос на персонална договорка. Засега не планираме да има паркинг за колелета, защото сградата не е наша и нямаме думата да правим промени по нея.

3
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

А няма ли да стане достадно и нахално ако почнат да идват по 10-15 човека с колело?

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

Ами ще трябва да го черпите чичката, няма как.

2
jabalka avatar jabalka 960 Точки

До сега ми се е получавало - разбрани са хората. Но и мен ме притеснява като сме 20 как ще реагират, защото те може да са съгласни, ама шефът им да не е... Е, има един начин да разберем това :) Опитно :)

0
minkas_g_d avatar minkas_g_d 17 Точки

Здравейте!

И аз съм от активните колоездачи. Плюс това, с удоволствие бих заменила пътуване с метро и после с автобус от Лозенец до университета.

За съжаление това, че колелетата са на платен паркинг и има охрана "наоколо", която "следи" не е 100% гаранция, че ще си намериш колелото след уроците. Моето го откраднаха, завързано до главния вход на основната сграна на НСА, след като охраната ме уверяваше, че не е проблем там да си го оставям и че "щял да му хвърля око".

Така, че единственото, което би ме успокоило (до някъде), в случай, че си плащаме за паркомясто, е тази охрана да бъде лично отговорна, ако нещо се случи с колелото, а не да вдига рамене като изчезне и да ти разправя, че "преди 15 минути си беше там".

Иначе съм много за идеята и бих плащала за тази услуга.

 

Поздрави и весели празници!

Мина

2
kasskata avatar kasskata 492 Точки

Съжалявам за случилото се,колежке. Охраната на входа на НСА е само бутафорно ,че са там ,иначе те могат само да си хранят кучетата и да пият ракия по цял ден и нощ(познавах един от охраните,всеки ден беше цимент пиян).

Гледам ги чичковците на нашата сграда, поне не са чак толкова зле като тези на НСА. Но гаранция НИКОГА няма и това е факт.Все пак в такова общество живеем,но не можем да се оставим на страха,затова всеки път си идвам с колело.Аз бях най-глемия привърженик на идеята за велопаркинг на етажа ни,но е слабо осъществимо и трябва да се задоволим и с велопаркинг пред сградата, макар че има риск поне при заплатен паринг ти влиза и застрахова за работата на охраната и спокойно можешда му създадеш проблеми.

Успех занапред и лет тъ форс бе уид ю.

0
jabalka avatar jabalka 960 Точки

EDIT: Събрали сме 151.26лв. Преди малко говорих с един от хората, отговарящи за паркинга - ще съгласува с вишестоящите и ще ни предложи паркомясто. Ще ви държа в течение. Живот и здраве до около две седмици ще имаме велопаркинг :)

Договорът се подписва за период от една година с физическо лице - в случая- с мен. Таксите се плащат месец за месец. И тук идва молбата ми - нека който поддържа идеята и който ще ползва паркинга да има предвид това и периодично да зарежда бурканЯ, който ще си стои на бара, за да можем да плащаме паркомястото и за напред :) 

Да напомня - сега имаме за три месеца (макар май ще е за по-малко, защото явно аз не съм разбрала, но ще ни пляснат и ДДС и ще стане 60 на месец).

Абе, ще ви държа в течение. Това е за сега!

 

 

Здравейте, колеги.

Имаме развитие по отношение на велопаркинга laughing

Собственикът на охраняемия паркинг във вътрешния двор на бизнес центъра се съгласи да ни отдаде под наем едно паркомясто, на което да си сложим стойка и ще можем да вържем към 20-ина колелета (проектът за самата стойка е задвижен и скоро ще знаем точна бройка на колелетата, които можем да съберем). На нас, велосипедистите, се пада да си съберем пари за месечната такса от 50лв за паркомястото. За самата велостойка не се налага да мислим (СофтУни направи приятен жест и ще се погрижи за поръчката и монтажа и).

Предлагам следното:

Нека съберем пари за наема на паркомястото до края на първия семестър – ориентировъчно до края на август се пада, което са два месеца и половина, да ги сложим три. Ако съберем повече пари, ще ги вложим в плащане на наема за паркомястото за повече време.

Да обобщим:

1/ Трябва да съберем общо 50*3 = 150лв

2/ Падат се по 150/20 = 7,5 лв на човек за заплащане на следващите три месеца (ако сме 20 души, както ориентировъчно се преброихме преди време). Това са 2,5 лв на месец! :)

3/ Как да съберем парите: в кафето от утре (12.06) ще има буркан за тази цел – с големи червени букви ще пише, че е точно за събиране на пари за велопаркинга (много мило, че се съгласиха да приютят нашия буркан J). Ще оставя под буркана и листче със списък на дарителите – да си направим стена на славата ;) Алтернатива – може да ме намерите в СофтУни и да ми дадете лично сумата, която желаете да дарите за каузата.

 

Ще се постарая процесът да е максимално прозрачен – всеки, който се интересува, може да дойде при мен и да види кой колко и кога е дарил за каузата и какво е направено със събраните пари.

Не се сещам за начин, по който да следим кой е платил и кой ще ползва велостойката, а и честно казано нямам желание да играя на криеница или на полицай. Струва ми се, че хората които учат тук, са честни и няма нужда от такива мерки innocent.

 

Забележка тип молба:

Ще подпишем договор за паркомястото, когато съберем средствата, така че ако проявявате интерес, моля ако имате желание да дарите сума по ваша преценка, нека е през идната седмица (до 22-ри, неделя), за да можем вече да идваме с велосипеди.

 

 

Важен EDIT: Колегата kasskata е за много respect, защото той ще осигури връзката с качествен производител на стойки и благодарение и на неговата инициативност нещата ще се случат.

 

Не знам за вас, но аз много се радвам :)

И, хубава вечер!

20
VTeneva avatar VTeneva 30 Точки

Браво за инициативността! Подкрепям идеята и в неделя ще се включа с удоволствие. :)

1
zdgeorgiev avatar zdgeorgiev 57 Точки

Шапка ти свалям! Риспект :) Мн бири имаш от мен wink

 

1
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Янче, благодаря ти за реализацията на инициативата! Аз самият идвам с колело на училище и го паркирам на велопаркинга пред Фантастико, надявайки се да го намеря след края на всяка лекция. С удоволствие се включвам. Не знам кога ви почва курса по уеб технологии, аз лично съм на С# подготвителен всяка неделя между 10 и 14.

1
stanislav.bozhanov avatar stanislav.bozhanov 34 Точки

Аз имам желание да бъда студент от следващия семестър и съм напълно съгласен да вложа колкото пари е необходимо стига да знам, че мога да пристигам с колело, защото транспорта ми е много важен, за да си оптимизирам времето. Благодаря предварително за инициятивата, която сте поели и ако има нужда за събиране на пари само кажете и може да се организираме :)

1
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Здравей, колега.

В Best answer-a са описани двата варианта да дариш пари за проекта. Може да намериш мен в СофтУни или по-лесното - в кафето на бара стои красив буркан за събиране на средства. Препоръчителен срок за първоначална вълна събиране на средства е 22-ри, неделя. Радвам се, че харесваш идеята и желаеш да се включиш. 

Поздрави и хубав ден!

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.