[Judge] Могат ли да се submit-ват Java решения съдържащи допълнителен клас в същия файл?
Здравейте, колеги,
Имам следния въпрос:
Току-що си написах решение на задачата Problem 13** – Durts от Homework: Loops, Methods, Classes.
Направила съм си собстевен клас Rectangle, който за разлика от java.awt.Rectangle работи с double values, а не с int. На място при мен минава всички нулеви тестоове, но като го пусна в judge получавам грешка:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: P13_Durts$Rectangle
Т.е. не ми намира класа Rectangle, който си е в същия файл.
Помислих да не би да се чуди дали това е мой class Rectangle или е държавния class Rectangle, смених му името - но грешката не се промени:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: P13_Durts$CustomRectangle
Та въпросът ми е, по принцип възможно ли е judge да приема решение с повече от един клас, всички грубо и грозно в един файл, и ако е възможно - как става?
Не че не мога да го напиша без custom class Rectangle, но ми беше интересно да го напиша така....
@RoYaL
махнах public, остана: static class Rectangle
после пробвах с private static class Rectangle
При мен все си работи, а в judge грешката е същата:
Може ли да идва от факта, че всички решения са ми в package?
Не, и в package-a не е проблема, направих си нов проект Durts, без package - с private static class Rectangle - грешката не се промени:
Възможно е. На изпитът по Java на който се явявах преди повече от година ползвах класове. Изрових си кода:
http://pastebin.com/se3aF6Vd
Нямам package, класът ми не е nest-нат вътре в другия клас и също така всичко, което е от тип моя клас е статично.
А защо static?