Проблем с оцветяване на текст
Здравейте колеги,
Искам да попитам как може да стане следното нещо. Въвеждаш текст в дадена textare-a и този текст се състои от всякакви символи кото могат да се наберат от клавиатурата. Та въпроса ми е как може да отделя символите които не са числа (всички букви и други знаци) и да им променя цвета. Пробвах с цикъл и CharAt, но не ми се получи.
Ще се радвам ако ми помогнете, защото се блъскам от 2 часа насам и нищо не мога да измъдря.
Извинявам се за неясния въпрос. Та идеята ми е взимам текста от Textarea-та и го променям и го пълня в div. Но как да стане извличането само на буквите и символите без числата.
А това е кода който е пълен шит.
<html>
<head>
<title>Index</title>
<script type="text/javascript">
var input_text;
var insert;
var symbol;
function onloadFunction(){
setInterval(insertText, 0);
}
function insertText() {
input_text = document.getElementById("textarea").value;
detect();
insert = document.getElementById("change_dinamic_text").innerHTML=symbol;
}
function detect(){
symbol = input_text.charAt(input_text.length);
}
</script>
<body onload="onloadFunction()">
<textarea id="textarea" name="content" form="form"></textarea>
<div id="change_dinamic_text"></div>
</body>
</html>
Мисля да направя следното, да направя всяка буква от въвеждането в char код и да сравнявам с таблицата, и ако е в диапазона на кодовете на буквите и знаците да ги оцветявам, ако не да продължавам натам с проверката, но когато направя For цикъл ми цикли до безкрай и сайта крашва.
Имаш различни варианти. Единият е с регекс. Друг е с цикъл да проверяваш поотделно всеки символ, това е условието символът да е цифра:
(c >= '0' && c <= '9')
Относно зависването - дебъгни в браузъра и виж какво се случва.