[Homework] Programming basics - намерен вирус
Здравейте,
при проверяване на домашно, на колега аваст-а ми откри вирус (естествено го блокирах).
Въпросът ми е как се постъпва при такива случаи?
Ето скреен на екрана ми:
Здравейте,
при проверяване на домашно, на колега аваст-а ми откри вирус (естествено го блокирах).
Въпросът ми е как се постъпва при такива случаи?
Ето скреен на екрана ми:
Аз не виждам какъв е проблема, при положение че си блокирал изпълнението на процеса.
Не би трябвало да имаш проблем да видиш самият код. Тоест спокойно можеш да си провериш домашното.
Все пак тъй като не е задължително Win32:Evo-gen да е злонамерен файл, ти препоръчвам да качиш копмпилирания файл който ти "алармира" (PrintASequence.exe) във https://www.virustotal.com/en/ и да го сканираш.
Успех!
Аз имам проблеми със собствения си код, аваста ми блокира компилатора.
Така е защото компилатора ти създава НЕподписано .exe което Avast не харесва.
Просто си спирайте анстивирусната докато компилирате или докато използвате VisualStudio.
Или най-добрият вариант ... просто премахнете Avast-a.
Или добавяте папките, в които си държите кода, към изключенията на Аваст.
Относно премахването - да, хубав вариант, но не е за хора, които не внимават какво откъде теглят и инсталират.
Определено не бих се оставила без никаква антивирусна.
антивирусните програми са по-големи вируси и от вирусите :)
Различните антивирусни реагират по различен начин при сканиране/сваляне/изпълнение на файлове.
Проблемът не е в домашното на колегата, а в Avast. Вижда, че имаш неподписано exe и веднага го хваща.
Проверката на сайта показа, че не е вирус.
Беше ми интересно защо се получава така - но ти си отговорил по-долу, за което благодаря.