[Lab] Web Security and Database Drivers
Колеги, отварям тази тема, за да дискутираме лаба. Ще постна и моя въпрос. На пета задача, в частта, в която трябва да се направи форма за превода на всеки таг от английски на български, да сложим id-то на всеки таг като id на текстовото поле и да подаваме новите данни към базата, срещнах затруднение. Не съм сигурен как да идентифицирам формата по id. Правя следното
foreach ($translations as $translation) { ?> <form method="POST"> <div class="source-translation"></div> <?= $translation['text_'.Localization::$LANG_DEFAULT]; ?> <br/> <textarea name="<?=$translation['id'] ?>"> <?=$translation['text_bg'] ?> </textarea> <input type="submit" value="Save"/> </form> <?php }
if (isset($_POST[???])) { echo "ТЕСТ"; }
Как да вкарам всичките айдита в условната конструкция? Намерих начин, който работи, но ми се струва доста дървен. Сложих условната конструкция в самия foreach. Нямам идея обаче дали е правилен подход. Споделете как вие сте го направили.
foreach ($translations as $translation) { ?> ................................................. if (isset($_POST[$translation['id']])) { echo $translation['id']; } }
Не те разбрах. Трябва да сложим всички текстови полета с тагове в една форма и да я събмитнем нацяло ли? Доколко е правилно ако ъпдейтнем например един израз, към базата да подаваме ъпдейт на всички изрази? Ако имаме 100 000 думи?
Това съвсем не го разбрах.
Ми не е правилно да имаш 100,000 фийлда, да. Но в такъв разширене кейз ще имаш странициране. Например по 10 или 20 фийлда на страница. :)
Използвам темата ви за да попитам как може да се вземе Ид-то на text_bg чрез $_POST["text_bg"].
Реших задачата, без да взимам ид-тата понеже знам, че ид-тата никога няма да се променят т.е винаги са 1 и 2, но знам че това е доста грешен подход.
Ако някой може да ми каже как става това ще съм му много благодарен.
Ето ми го кода