Loading...
dobribozhilov avatar dobribozhilov -11 Точки

Да обявим ли Наков за "професор"?

Разбира се, че има елемент на шега, но съм и малко сериозен. Наков може да бъде обявен за "професор" и ще бъде някакъв вид "народен професор". Причината за това е, че в Закона за развитие на академичния състав, няма никакви наказания предвидени за нарушаването на самия закон. Т.е. ако някой се самообяви за професор и започне да се представя така, няма никакво наказание за подобно нещо. Наистина, според закона, титли раздават само акредитираните ВУЗ. Но нищо не пречи (при липса на глоба) и народът сам да провъзгласява професори. В този смисъл, да направим ли Наков "професор", а по-дребните преподаватели - "доценти". Хората реално преподават, а преподаваното вероятно е по-полезно от преподаваното в съответните специалности във ВУЗ. Т.е. практически Наков си е вид "професор", при това дори полезен.

Има прецеденти с професори, които са известни като такива, без формално да са. Напр. Божидар Димитров е доцент, а не професор, но някой да го познава по друг начин? Проф.Вучков, разбира се, е недостижим, и Наков не може и да мечтае за това, но и неговата професура чисто формално е съмнителна. Тя му е дадена от университет, но във време, в което професури се раздаваха от ВАК. Т.е. не е съвсем законна. Но има ли "професор Вучков", без "професор" :)

Сериозно питам, не се смейте само :)

Тагове:
-11
Общи приказки
vellen avatar vellen 9 Точки

той си има професорска титла

просто не се представя с нея, може да погуглиш защо

1
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Като цяло, в България има доста хора, които са се обявили за депутати, министри, юристи, футболисти и т.н., без грам да разбират какво точно правят. На всичко отгоре съвсем законно са такива, защото fuck logic.

Eдна титла пред името няма никаква стойност, ако зад нея не стои нещо. Аз примерно искам да съм джедай.

4
dobribozhilov avatar dobribozhilov -11 Точки

"Джедай" не е титла, която носи нещо, това е по-скоро мисия, която е доста тежка, доколкото си спомням посланието от филма :)

Докато проф.Наков определено ще оправи имиджа на професорското съсловие :)

-3
22/09/2015 18:52:19
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.