Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ghostrider_wrc avatar ghostrider_wrc 0 Точки

Задължително присъствие на изпит?

Здравейте, 

Имам въпрос относно изпитите по отворените курове. 

Преди да продължа искам да се извиня, ако тези въпрои са изяснени вече, просто потърсих и не намерих отговори. 

Записал съм се (online) за отворения курс "Алгоритми". Искам да ви попитам има ли възможност да се проведе изпита online, или е задължително присъствието?

Питам, понеже не живея в софия, и за да присъствам на изпита ще трябва да пътувам. Също така не винаги съм свободен. Ако на датата на изпита не съм свободен, и не мога да присъствам, има ли как да се явя отново на него? Също така ако не успея да изкарам желаната оценка, има ли възможност за поправка?

Също така не успях да намеря информация относно начина на оценяване. Как точно става оценяването на отворените курсове? В първара лекция споменаха нещо, че има judge система, и че може да има взаимно оценяване. Каква тежест имат домашните на крайната оценка? 

Ще се радвам ако получа отговори на въпросите ми, нов съм във вашата обучителна система, и това са неща които ме вълнуват.

Благодаря,

Евгени

 

0
Open Courses
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Здравей,

За момента не сме измислили добра система за хората от провинцията и всички изпити се държат присъствено в сградата на СофтУни в София. Изключение има за някои от приемните изпити, които се провеждат в други градове, но за отворените курсове няма засега такава опция. Мислено е по въпроса и е ясно за екипа, че много студенти ще спечелят ако отпадне нуждата от пътуване за всеки изпит, но нямамед изпитано решение.

Изпитът ще бъде на 6-ти декември, неделя. Обикновено повечето изпити са в неделя с идеята, че мнозинството хора ще са в почивка, този път малко неприятно се получава, че е празник. Ако си служебно зает тогава, виж дали има възможност да се освободиш, за да успееш да дойдеш. Към момента не е решено дали и кога ще има поправителен изпит. По традиция има втора дата за хората, които не са успели да се явят или не са доволни от резултата си.

Начина на оценяване може да видиш в първата лекция, въведение в курса. 90% от оценката се формира от изпита, а другите 10% се дават за предадени и оценени домашни. Самият изпит ще е 5 задачи за 6 часа. Разгледай Judge системата  (judge.softuni.bg) ако не си се сблъсквал с нея; логването става с потребителското име и парола от softuni.bg. Хвани някой изпит, например по Programming Basics, за който има качени условия и опитай да я решиш, за да схванеш особеностите на системата. Може и да я видиш в действие на запис на някоя от подготовките за изпит, например ТУК.

0
ghostrider_wrc avatar ghostrider_wrc 0 Точки

Благодаря за отговорите :)

 

0