Неоценено домашно
Да попитам възможно ли е домашното ми да не е оценено(нямам коментар към домашното), става дума за домашното за "Оператори и изрази", за което срока за оценяване беше до понеделник?
Да попитам възможно ли е домашното ми да не е оценено(нямам коментар към домашното), става дума за домашното за "Оператори и изрази", за което срока за оценяване беше до понеделник?
Да, възможно е... Ако не се превъртят всички домашни, преди срока за оценяване, след него остават такива, които не са оценени. Както в твоя случай, така и в моя.. До сега, това ми е първото домашно, което не ми е оценено.. Не се случва само на теб.
Има и по-лоши варианти.
Аз на домашното по Console Input/Output получих като коментар кодът от 11-те задачи за домашна.
Интересното е, че кодът дори не беше моят и изглежда просто беше copy-paste-нат, за да изглежда сякаш е оценено.
Също знам, че оценката която ми е положил за домашното не е коректна, понеже той не си е направил труда да го провери.
Какво правят хората за едни 10% към крайната им оценка за курса...
Благодаря на всички за отговорите, прави сте. Разбира се аз не си пиша домашните за някакви точки(които се дават по супер субективни критерии), пиша си ги за упражнение и въобще защото това е един от най-ефикасните начини за подготовка за изпита. Просто ми беше интересно защо така се получило и вече знам.
И според мен домашните са много важни. Примерно аз, ако не мога да реша някоя задача и с нетърпение чакам да дойде момента когато трябва да проверя на другите колеги самои само за да видя как се решава въпросната задача. Освен, че виждам как е трябвало да я реша виждам и още няколко начина т.е. със сигурност е полезно
Критериите със сигорност са субективни. Точно за това Наков обяснява, че тежеста на оценката от изпита е най-голяма. Домашни все пак може да се копират. На изпита се разбира най-обективно колко знаеш и можеш сам. Въпреки, че и това не е много сигорно. Важното е да се учиме и развиваме, а другото са подробности.
При мен специално се случи няколко пъти да нямам оценки на домашните докато карах Основи на програмирането. На края на курса имах максимални точки за домашните. Ако не се бъркам някъде четох, че ако никой не го е проверил получаваш 10 точки за съответното домашно. Така, че със сигорност няма да сте ощетени с точките поне в това отношение. Вече за тези, които не проверяват съвестно не го мислете - то си е за тях.
Ами да, понякга се случва така, че някой въобще не проверява домашно, друг проверява по малко от необходимото и малко по малко накрая, някой остава неоценен.
Здравей,
на мене също ми се е случва да нямам коментар към домашно. Коментирали сме с колеги, че единия вариат е просто да не е попаднало при колега за проверка. Какво имам впредвид, представи си, че сте 300 човека и всеки от тях ако провери по 3 домашни, много е вероятно на твойто домашно да получиш 3 различни коментра и тука идва момента, че да кажеме колеги не са имали време и т.н. и от 300 човека само 100 са проверили по 2 домашни т.е. стават 200 проверени домашни и може да попаднеш в диапазона на непроверените 100.
Смисъла от домашните, лично за мене е много голям плюс, защото ако искаш може да провериш 1000 домашни и да видиш най-различни решения, добри практики, неща, които не си се сетил или да видиш някъде грешки, които да запомниш, че не трябва да правиш и т.н. Идва и обратна връзка ако попаднеш на съвестен колега, който ти провери домашно и ти напише коментар от рода (примерно домашното ти е супер или колега еди коя си задача си объркал, еди къде си е добра практика е да направиш, еди какво си или прочети това, варианти безброй)
P.S. Домашните са важни и моя съвет е да не ги подценяваш, а да извлечеш ползите от тях.
Поздрави,
Антонио
Според мен винаги има смисъл да се пишат домашните. Положил си труд, разбрал си нещата.
Да, важно е да получиш точки, които на изпита евентуално биха имали някаква тежест, но по-важното, е че си седнал и си решил задачите. Коментарите, когато са конструктивни, са също много полезни.
Не съжалявай, че не си получил оценка. Има и следващ път.